Antena 3 CNN Politică Adrian Ursu: Este un Guvern cu un IQ foarte ridicat, dar o ţară nu se conduce doar cu capacitatea intelectuală

Adrian Ursu: Este un Guvern cu un IQ foarte ridicat, dar o ţară nu se conduce doar cu capacitatea intelectuală

Adrian Ursu: Este un Guvern cu un IQ foarte ridicat, dar o ţară nu se conduce doar cu capacitatea intelectuală
15 Noi 2015   •   15:45

Adrian Ursu a comentat lista propusă de premierul desemnat Dacian Cioloş şi a explicat de ce este importantă coeziunea la acest nivel, lăsând la o parte capacitatea intelectuală a fiecărui ministru în parte.

 
"Pare să fie un fel de echipă a lumii. Ştii, când eram noi mici şi adunam abţibilduri şi adunam un 11 perfect cu cei mai buni jucători din toate echipele. Aşa a făcut şi domnul Cioloş. Aceste nume par, prin CV-urile individuale, să fie competente. 
 
Cred că este un Guvern care ar putea să se remarce şi să fie foarte ridicat din punct de vedere al IQ, dar o ţară nu se conduce doar cu capacitatea intelectuală. Această echipă guvernamentală, în acest moment, nu are coeziune. Aici sunt personalităţi pe care sper că domnul Cioloş va reuşi să le aducă împreună.
 
Dacă am fi răutăcioşi, am putea spune că este un fel de "guvern al acoperiţilor". Sunt mult prea multe personaje cu strânse legături cu entităţi din afara României, care se poate presupune că au interese contrare statului român, inclusiv corporaţii, instituţii care au avut atitudini defavorabile nouă. Dacă am fi răutăcioşi, am putea susţine această teză, a existenţei unor persoane cu mult prea multe sforicele în spate. 
 
Strada a spus că nu mai vrea cu politica şi cineva a încercat să dea contur acelei lozinci. A reuşit să facă această listă în încercarea de a demonstra că se poate fără politic. Eu cred că nu se poate fără politic. Iată, pe listă sunt oameni care au fost în partide politice sau care l-au susţinut pe Traian Băsescu, e clar că politicul nu poate fi decuplat şi nu trebuie damnat. Acest Guvern, care se va valida în Parlament pe baza unui uriaş compromis politic, va avea, la rândul său, de răspuns acestui compromis prin a face nişte derogări de la statutul său de competenţă, independenţă şi eficienţă. Pentru că atunci când faci un compromis există şi revers. 
 
Am auzit multe voci vorbind despre victoria PSD prin numirea lui Vasile Dâncu. Greşit. Vasile Dâncu nu este al PSD, Vasile Dâncu nu reprezintă PSD. Să nu uităm că Vasile Dâncu şi grupul de la Cluj l-au servit pe Traian Băsescu. Dâncu s-a aciuat pe lângă Liviu Dragnea în ultimul timp. De aici s-a tras concluzia că PSD va fi mulţumit, cu un ministru şef peste dezvoltare şi administraţie. Nu, PSD ar fi votat acest Guvern oricum. Teza că PSD este marele câştigător, cum a reuşit să îşi impună omul este falsă. Acolo sunt mai mulţi oameni legaţi de Traian Băsescu decât de PSD. Sunt asociaţii care l-au slugărit pe Traian Băsescu şi chiar şi pe Monica Macovei, decât greutatea în kilograme şi în funcţie a lui Vasile Dâncu. 
 
Va fi un an de linişte, cred. În relaţia Parlament - Guvern. Pentru simplul motiv că Parlamentul mai are, adunate, vreo 25 de zile de lucru. Pentru că vine vacanţa de concediu, mai muncesc puţin, vine vacanţa de Paşti şi apoi vin alegerile. Deci mari piedici de pus Guvernului nu sunt. Eu cred că înţelegerile sunt făcute. De aceea spuneam că este, din păcate, un uriaş compromis."

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close