Adriana Săftoiu, înapoi în PDL. Vasile Blaga: Ea va fi purtătorul de cuvânt al partidului. E deja membru!

de M.Z.    |    08 Apr 2013   •   10:59
Adriana Săftoiu, înapoi în PDL. Vasile Blaga: Ea va fi purtătorul de cuvânt al partidului. E deja membru! Foto: Intact Images

Adriana Săftoiu se întoarce în PDL şi va fi purtătorul de cuvânt al partidului. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a confirmat informaţia care circula încă de vineri prin PDL, informează pesurse.

"Confirm! Azi (Luni - n.r.) o voi prezenta colegilor BPN. Va lucra direct cu Liviu Negoiţă şi e deja membru al PDL", a declarat Vasile Blaga.

Noua conducere PDL, aleasă în urmă cu două zile la Consiliul Naţional, se reuneşte astăzi în şedinţă.

Vasile Blaga are alături o echipă care îl susţine aproape în totalitate. Toţi cei patru prim-vicepreşedinţi sunt oamenii lui şi doar trei din cei 16 vicepreşedinţi sunt susţinători din tabăra Elenei Udrea.


Fost jurnalist de agenţie de presă, Adriana Săftoiu a fost, în perioada 1998-2000, purtător de cuvânt al Guvernului, iar ulterior director de cabinet la Ministerul Transporturilor.

În perioada 2001-2004, Adriana Săftoiu a fost şefa biroului de presă al PD, iar în 2008 a fost aleasă deputat PD pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr, funcţie din care a demisionat imediat pentru a fi consilier prezidenţial, acolo unde a fost colegă cu fostul soţ, Claudiu Săftoiu.

În 2007, Adriana Săftoiu a demisionat de la Cotroceni după plecarea precipitată a lui Claudiu Săftoiu din fruntea Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Presa specula, la acea vreme, că plecarea sa de la Cotroceni ar fi avut ca motiv fie o serie de neînţelegeri cu Elena Udrea, fie chiar anumite reproşuri pe care le-ar fi primit din partea preşedintelui Traian Băsescu.

Adriana Săftoiu a fost ultima plecată din echipa de consilieri prezidenţiali cu care Traian Băsescu şi-a început mandatul. Rând pe rând, au plecat din diferite motive Andrei Pleşu, Renate Weber, Elena Udrea, Stana Anghelescu, Theodor Stolojan, Vasile Blaga şi Claudiu Săftoiu.

După plecarea de la Cotroceni, Adriana Săftoiu a făcut consultanţă politică, iar în 2008 a fost aleasă deputat de Prahova pe listele PNL.

În 2012 demisionează din Parlament şi revine la consultanţa politică, iar la începutul lui 2013 este exclusă din PNL pe motiv că ar fi făcut declaraţii nepotrivite la adresa conducerii partidului.

Adriana Săftoiu, despre excluderea din PNL: E mai rău decât dacă aş fi fost membru al PCRx close