Antena 3 CNN Politică Air Force One a aterizat la Bucureşti. George W. Bush a ajuns în România

Air Force One a aterizat la Bucureşti. George W. Bush a ajuns în România

Air Force One a aterizat la Bucureşti. George W. Bush a ajuns în România
01 Apr 2008   •   20:54

Preşedintele american George W. Bush a ajuns în România. Celebrul avion Air Force One a decolat în această după-amiază de la Kiev şi a ajuns la Bucureşti la ora 18.10. Liderul de la Casa Albă este însoţit de prima doamnă a Americii, Laura Bush, de secretarul de stat Condoleezza Rice şi de secretarul apărării, Robert Gates. Pe aeroportul Otopeni, Bush a fost întâmpinat de preşedintele Traian Băsescu, ministrul Apărării Teodor Meleşcanu, dar şi de ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman. Aceasta este a doua vizită a liderului de la Casa Albă în ţara noastră.

IMAGINI DE LA IEŞIREA LUI BUSH DIN AERONAVĂ:

E puţin probabil ca, în lume, să fi fost marţi un loc mai sigur şi mai bine păzit ca aeroportul Otopeni. Locul pe unde avea să păşească preşedintele Statelor Unite, George W. Bush, a fost verificat centimetru cu centimetru. Zeci de ofiţeri de securitate au verificat în amănunt zona. Cu trei ore înainte de preconizata sosire a preşedintelui, dispozitivul de securitate a fost trimis la aeroport.

Şeful de la Casa Albă rămâne la Bucureşti până vineri. Întrevederea cu Traian Băsescu va avea loc însă la Neptun, după care Bush va reveni în Capitală pentru dineul oficial de la Cotroceni, oferit şefilor delegaţiilor statelor NATO. În ultima zi a vizitei sale, George Bush va discuta, la Palatul Victoria, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Înainte de prima întrevedere cu preşedintele României, în 2004, liderul SUA declara că speră că Adrian Năstase va câştiga alegerile prezidenţiale. Această afirmaţie a fost făcută înaintea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Declaraţia preşedintelui american a fost atunci intens speculată. După doar 8 luni, George W. Bush era tot la Casa Albă şi-l primea în Biroul Oval pe noul preşedinte al României, Traian Băsescu.

Înainte de a sosi în România, liderul de la Casa Albă a efectuat o vizită oficială în Ucraina, una dintre ţările care speră să obţină statutul de ţară candidată la aderarea la NATO. Nu toţi ucrainienii îşi doresc însă apropierea de Alianţa Nord-Atlantică.

Mii de oameni s-au adunat luni, cu doar câteva ore înainte de sosirea preşedintelui american, în faţa pieţei Independenţei din capitala ucraineană Kiev şi au afişat bannere cu mesaje ostile liderului de la Casa Albă. Manifestanţii au ars portrete ale lui George W. Bush. În pofida opoziţiei Moscovei, Statele Unite susţin aderarea Ucrainei la NATO.

Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close