Antena 3 CNN Politică ALDE: PNL intră în campanie prin prezentarea programului politic. Au copiat proiecte de la PSD-ALDE pe care le-au criticat 3 ani

ALDE: PNL intră în campanie prin prezentarea programului politic. Au copiat proiecte de la PSD-ALDE pe care le-au criticat 3 ani

ALDE susţine că liberalii, odată cu lansarea de astăzi a programului politic şi economic, intră, de fapt, în campanie electorală. Cât despre documentul, partidul lui Tăriceanu spune că este doar un "program megaloman întins pe 10 ani" şi cu măsuri copiate din programul PSD.

ALDE: PNL intră în campanie prin prezentarea programului politic. Au copiat proiecte de la PSD-ALDE pe care le-au criticat 3 ani
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    01 Iul 2020   •   16:45

"PNL își anunță intrarea în campanie electorală prin prezentarea programului politic în această seară!

Guvernul PNL, în prezența lui Klaus Iohannis, nu prezintă în această seară un program de relansare a economiei. Este, în fapt, programul politic pentru campania din acest an a PNL, căci PNL a intrat deja în campanie electorală.

Programul PNL își propune, mai degrabă, să impresioneze prin dimensiunile sale decât să ofere soluții practice. Documentul PNL este doar un rezumat a ceea ce nu s-a realizat încă în zeci de ani, fără ca Guvernul să ne explice cum anume o să facă el ca obiectivele acestea să se îndeplinească.

Nu așteptam de la Guvern un program megaloman întins pe 10 ani, ci un program de ieșire din criza pe care a provocat-o pandemia și stările de urgență și de alertă care au însoțit-o.

Un program întins pe 10 ani, pentru a fi credibil, ar fi trebuit să fie rezultatul dialogului între forțele politice și mediul de afaceri, de vreme ce e greu de presupus că un singur partid, fie el și PNL, va guverna țara în toată această perioadă. Un astfel de program trebuie să fie un Pact Național și nu programul unui Guvern de conjunctură.

Un program întins pe 10 ani ar fi trebuit să fie însoțit de o prognoză a câtorva indicatori statistici: PIB, populație totală/populație activă/populație ocupată, datorie publică, rata investițiilor, deficit de cont curent. Fără această prognoză, e greu să ne facem o imagine cu privire la realismul programului.

Programul politic al PNL nu vorbește absolut deloc despre o reformă economică profundă, obligatorie pentru atingerea unor obiective ambițioase, ci e doar o înșiruire de deziderate. Acest document nu are valoare practică, de vreme ce obiectivele nu sunt ordonate pe orizonturi de timp, nu cuprind termene și responsabilități.

Astfel de programe s-au mai făcut și ele au rămas doar pe hârtie. Actualul Guvern nu ne-a dat încrederea că posedă capacitatea managerială, rigoarea în stabilirea și îndeplinirea obiectivelor și termenelor.

Programul nu suflă o vorbă despre modul în care se va realiza finanțarea integrală a obiectivelor asumate (fonduri europene rambursabile/ nerambursabile, datorie publică, deficite bugetare, creditare internă/internațională etc.)

ALDE: Trei ani înjuri o guvernare că măsurile nu sunt bune, iar acum le propui tu sub altă denumire?

Mai mult, Guvernul PNL copiază proiecte din guvernarea PSD-ALDE pe care cei din PNL le-au criticat timp de 3 ani de zile. Fondul de Investiții sau Înființarea unei bănci de dezvoltare, depozitele pentru produsele agricole. Adică, timp de 3 ani înjuri o guvernare că măsurile propuse nu sunt bune, iar acum vii și le propui tu sub o altă denumire?

Apoi, toate măsurile incluse în acest plan sunt pe termen lung, ele nu au un impact imediat în economie! Granturile de la Uniunea Europeană nu vin imediat. Investițiile în unitățile școlare și în cele sanitare sunt prevăzute din 2021.

Ce nu înțeleg Iohannis – Orban și PNL este că economia are nevoie de capital ACUM și nu în 2021, 2025 sau 2030!!! Întreprinderile au nevoie de bani acum și nu peste un an sau doi când o să ia ei banii de la Uniunea Europeană.

Le mai spunem încă o dată acestor agenți electorali:

a. lăsați economia să funcționeze!

b. măriți pensiile și alocațiile conform legii și o să aveți o creștere a consumului care va ține în viață economia reală.

c. refaceți IMM INVEST pentru întreprinderi nu pentru bănci.

d. nu mai stați până în 2023 după banii europeni, ci folosiți-i drept garanție pentru împrumuturi care să între în acest an în economie.

e. deschideți de-adevăratelea, și nu doar în scop de propagandă, marile șantiere de infrastructură.

f. deschideți spitalele pentru toți bolnavii pentru că altfel vom avea mulți oameni care mor de boli cronice.

g. găsiți o soluție pentru bolnavii asimptomatici pentru a elibera sistemul medical de cei infectați, dar care nu au nevoie de tratament, ci doar de supraveghere.

Pe scurt: gândiți soluții care să ajute cu adevărat românii și nu doar soluții propagandistice!
#program #economie #PNL #campanie", este mesajul transmis miercuri de ALDE, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: program politic Klaus Iohannis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close