Antena 3 CNN Politică Alegeri locale, turul doi: Nichita câştigă primăria Iaşiului. Vezi alte rezultate

Alegeri locale, turul doi: Nichita câştigă primăria Iaşiului. Vezi alte rezultate

Alegeri locale, turul doi: Nichita câştigă primăria Iaşiului. Vezi alte rezultate
15 Iun 2008   •   21:18

Turul doi al alegerilor locale a fost extrem de disputat nu doar la Bucureşti, ci şi la Iaşi. Aici, s-au întâlnit în al doilea tur de scrutin actualul primar Gheorghe Nichita, din partea PSD şi Dumitru Oprea, din partea PDL. Potrivit unui sondaj Insomar, citat de Mediafax, Nichita a câştigat fotoliul de primar, cu 52,9% din voturi. Contracandidatul său a obţinut 47,1% din voturi.

Aşadar, la Iaşi, rămâne în funcţia de primar Gheorghe Nichita, din partea PSD.

În municipiul Bistriţa în schimb, Primăria a fost câştigată în turul doi de candidatul PSD Ovidiu Creţu, cu 54,75%, potrivit datelor oficiale, citate de Rompres. Contracandidatul său, edilul în funcţie Vasile Moldovan, de la PD-L a obţinut cu aproape 2.300 de voturi mai puţin.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe i-a revenit candidatului UDMR, Antal Arpad, care l-a devansat cu 11 procente pe contracandidatul său Csinta Samu (PCM), potrivit numărătorii paralele efectuată de uniune, anunţă Mediafax.

Preotul Viorel Holban este noul primar al oraşului Râmnicu Sărat, devansându-l pe candidatul PDL, Constantin Ghinioiu, potrivit numărătorilor paralele efectuate de Partidul Naţional Liberal, anunţă Mediafax.

Vasile Pavăl (PSD), a câştigat alegerile pentru Primăria municipiului Vaslui, devansându-l cu aproximativ zece procente pe candidatul PDL, Corneliu Mihalache, anunţă Mediafax citând numărătoarea paralelă efectuată de cele două partide.

În municipiul Vatra Dornei, Ioan Moraru (PNL) şi-a adjudecat fotoliul de primar, anunţă Mediafax. De asemenea, potrivit numărătorii paralele parţiale a partidelor, primarul municipiului Fălticeni, este Vasile Tofan (PDL), fiind reales în funcţie. În Rădăuţi a fost ales primar deputatul PDL Aurel Olărean.

Iuliu Ilyes, candidat din partea UDMR, a câştigat Primăria municipiului Satu Mare, potrivit numărătorii paralele efectuată de UDMR, anunţă Mediafax.

Romeo Stavarache a câştigat al doilea mandat la Primăria Bacăului, după ce a obţinut la turul al doilea al alegerilor locale 75 la sută din voturile electoratului, conform numărătorii paralele efectuată de organizaţia municipală a PNL Bacău, anunţă Mediafax.

La Ploieşti, candidatul PSD la postul de primar, Daniel Savu, şi-a recunoscut duminică seară înfrângerea şi l-a felicitat pentru victorie pe democrat-liberalul Andrei Volosevici, informează Mediafax.

În Gheorgheni, al patrulea oraş ca mărime din Harghita, fotoliul de primar a fost câştigat de candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM), Mezei Janos, care l-a devansat cu 6 procente pe contracandidatul Weil Gyula de la UDMR, a anunţat vicepreşedintele PCM, Arus Zsolt, pentru Rompres.

Una dintre cele mai strânse lupte s-a purtat la Lugoj. Potrivit datelor preliminare, primăria Lugoj a fost câştigată de candidatul PSD, Francisc Constantin Boldea, în faţa primarului în funcţie, Marius Martinescu. Preşedintele PD-L Timiş, Dorel Borza, care a citat sondajele efectuate la ieşirea de la urne, a afirmat pentru Rompres că diferenţa dintre cei doi competitori ar fi foarte mică, de circa 100 de voturi.

În judeţul Olt, şeful de campanie al organizaţiei PSD, deputatul Florin Iordache, a anunţat că după numărătoarea paralelă a voturilor, făcută de reprezentanţii PSD în secţiile de votare, candidatul social-democrat din Caracal a câştigat mandatul de primar în acest oraş. Iordache a precizat pentru Rompres că nu are o situaţie exactă a voturilor şi ştie doar că la Caracal primarul PSD în funcţie, Gheorghe Anghel, a obţinut cu aproximativ 800 de voturi mai mult decât contracandidatul său, democrat-liberalul Nicu Vladu.

Potrivit unei numărători paralele efectuată de partide, UDMR a câştigat în judeţul Satu Mare primăriile municipiilor Satu Mare şi Carei, prin Iuliu Ilyes şi Eugen Kovacs, Primăria oraşului Tăşnad, prin Andrei Veron, şi primăriile a şase comune, Lazuri, Acâş, Turulung, Pir şi Vetiş, conform Mediafax. În acelaşi timp, PNL a câştigat primăria oraşului Ardud, iar primăria oraşului Livada a fost câştigată de un independent.

Primăria municipiului Hunedoara a fost câştigată de Ovidiu Hada de la PNL, care îl conduce, după numărătoarea paralelă efectuată în 25 dintre cele 48 de secţii de votare, pe actualul primar Nicolae Schiau, candidat al PD-L, cu aproximativ 1.300 de voturi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close