Antena 3 CNN Politică Ambasadorul României la NATO: Summitul de la Bucureşti, un summit cu suspans

Ambasadorul României la NATO: Summitul de la Bucureşti, un summit cu suspans

Ambasadorul României la NATO: Summitul de la Bucureşti, un summit cu suspans
30 Mar 2008   •   16:42

Un summit care va aduce lucruri importante pentru viitorul Alianţei Nord-Atlantice, dar şi pentru România, în calitate de membru al Alianţei, dar şi de stat aflat la frontiera NATO. Aprecierile au fost făcute de reprezentantul permanent al României la NATO, ambasadorul Sorin Ducaru.

Summitul cu cea mai mare participare şi cu cea mai complexă agendă din istoria Alianţei, aduce multe elemente de noutate, explică reprezentantul permanent al României la NATO, Sorin Ducaru. Este pentru prima dată când la un summit NATO, la o reuniune care ţine de una din operaţiunile importante ale Alianţei pe Afganistan, este confirmată o participare la cel mai înalt nivel a secretarului general al ONU, Ban Ki-Moon, şi a preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Summitul de la Bucureşti va avea o agendă interesantă, care ne va ţine în suspans în zilele care se vor scurge până la el. Este un summit pe agenda căruia figurează subiecte precum extinderea Alianţei cu ţări din regiunea de apartenenţă politică a României. (...) Spre exemplu, există o cerere pentru un Plan de Acţiune pentru Aderarea Ucrainei şi Georgiei şi, totodată, se pune problema ca unele ţări partenere ale NATO din Balcani să intre în acel Dialog Intensificat cu Alianţa”, a explicat Sorin Ducaru.

Potrivit ambasadorului român, „prin complexitate, miză, dar şi prin faptul că va exista Consiliul NATO-Rusia la nivel de şefi de state şi o reuniune a Comisiei NATO-Ucraina”, summitul de la Bucureşti va fi un summit care va aduce lucruri importante atât pentru viitorul Alianţei, cât şi pentru România.

Antena 3

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close