Antena 3 CNN Politică Antonescu, deranjat de acuzaţiile lui Băsescu: Iohannis nu e omul liberalilor. E un independent (VIDEO)

Antonescu, deranjat de acuzaţiile lui Băsescu: Iohannis nu e omul liberalilor. E un independent (VIDEO)

Antonescu, deranjat de acuzaţiile lui Băsescu: Iohannis nu e omul liberalilor. E un independent (VIDEO)
Sursa foto: Crin Antonescu
21 Oct 2009   •   23:02


Crin Antonescu neagă afirmaţiile făcute de Traian Băsescu privind culoarea politică a lui Klaus Iohannis şi susţine că felul în care şeful statului translatează principiile liberale asupra primarului din Sibiu este "cu totul fraudulos".

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat la televiziunea publică faptul că Iohannis este omul liberalilor şi că acest partid este împotriva unui acord cu Fondul Monetar Internaţional.

"Domnul Iohannis a prezentat ca fiind omul liberalilor în fază iniţială, pe urmă îmbrăţişat şi de PSD şi de UDMR. Eu ştiu un lucru şi scuzaţi-mă că intru în detaliile gândirii mele în desemnarea candidatului. PNL-ul a fost partidul care a întrerupt acordul stand by, preventiv să spunem, pe care România l-a avut. L-a întrerupt Călin Popescu Tăriceanu în 2005. Deci liberalii nu cred în relaţia cu Fondul. Liberalii şi acum sunt împotriva acordului cu Fondul", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă este de părere că, odată ajuns prim-ministru, Iohannis ar întrerupe acordul cu FMI, Traian Băsescu a răspuns că nu ştie ce ar face, dar că primarul Sibiului nu a venit cu soluţii economice atunci când era nevoie.

"Eu nu ştiu ce va face, dar domnul Iohannis încă n-a vorbit nimic despre soluţiile economice, sau nu vorbise nimic. Acum e prea târziu. De asemenea, dânsul devine exponent. Deci ce să cred eu despre un om susţinut de PNL?", a spus Băsescu.

BĂSESCU: IOHANNIS ESTE OMUL LIBERALILOR


Invitat în ediţia de miercuri a emisiunii Sinteza Zilei, preşedintele actual al PNL şi candidat la prezidenţiale din partea acestui partid a respins acuzaţiile, explicând că Iohannis nu este omul nimănui.

"Da, noi liberalii în principiu nu credem în tutela pe care Fondul Monetar Internaţional şi constrângerile pe care FMI le impun în general, pentru că România nu mai este - sau nu mai era la începutul acestui an, la sfârşitul anului trecut - o ţară care să nu se poată descurca economic fără Fond. Dar, cum translatează domnul Băsescu asupra domnului Iohannis aceste lucruri e cu totul fraudulos", a declarat Antonescu.

"Prima dată când a vorbit despre potenţialul candidat Iohannis, domnului preşedinte nu i-a trecut prin minte să invoce aceste lucruri (...) Iohannis nu e omul liberalilor, nu e omul nimănui. Iohannis este un independent. Am curajul să spun asta", a adăugat liderul PNL.

ANTONESCU: IOHANNIS ESTE UN INDEPENDENT



În cadrul emisiunii, Crin Antonescu a fost rugat, la fel ca şi ceilalţi candidaţi invitaţi în ultimele zile la Sinteza Zilei, să "dea în scris" că nu se va alia cu Traian Băsescu după o eventuală victorie a alegerilor.

Deşi a refuzat să semneze o astfel de declaraţie, liderul PNL a subliniat faptul că nu va face ?niciun fel de cârdăşie" cu actualul preşedinte şi nici cu grupul lui.


ANTONESCU: GARANTEZ CĂ NU VOI FACE NICIUN PACT CU BĂSESCU


Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close