Antena 3 CNN Politică Antonescu: După prezidenţiale am putea avea un guvern Iohannis după model german

Antonescu: După prezidenţiale am putea avea un guvern Iohannis după model german

Antonescu: După prezidenţiale am putea avea un guvern Iohannis după model german
Sursa foto: Crin Antonescu
20 Oct 2009   •   14:05

Primarul Klaus Iohannis ar putea conduce după prezidenţiale un Guvern politic negociat între forţele de stânga şi de dreapta, pe modelul marii coaliţii din Germania, a declarat marţi, liderul PN Crin Antonescu. El a respins acuzaţiile social-democrate referitoare la folosirea edilului Sibiului ca propriul său agent electoral. În paralel, PNL a anunţat că va demara de mâine campania publică de finanţare a campaniei electorale pentru propriul candidat prezidenţial, o strategie de lucru inspirată după modelul american.
Precedentul Merkel
Preşedintele PNL a arătat că actuala majoritate parlamentară nu a renunţat la susţinerea lui Iohannis ca premier până la alegerile prezidenţiale.
"Până la alegerile prezidenţiale, Guvernul Iohannis ar fi un Guvern de tehnocraţi, un guvern de urgenţă. După alegeri, Iohannis ar putea conduce, în opinia mea, un Guvern politic, un program politic negociat cu formaţiuni de stânga sau de dreapta pentru că toate posilibilităţile sunt deschise şi nu trebuie să uităm că Germania a traversat criza cu un guvern de mare coaliţie, stânga-dreapta. Este prematur însă să discutăm acum acest lucru", a susţinut Antonescu, într-un dialog online cu cititorii HotNews.
Iohannis, un primar care nu se lasă manipulat electoral
Liderul PNL a răspuns şi întrebării unui cititor care făcea referire la posibilitatea ca Iohannis să fie agentul său electoral. Antonescu a afirmat că afirmaţiile lui Geoană nu au temei şi că el nu are intenţia de al folosi în acest fel pe Klaus Iohannis, mai ales că acesta nici nu este omul care să fie folosit în scopuri electorale.
"Nu vreau să exagerăm solidaritatea unei Ťalianţeť, trecând dincolo de susţinerea comună, într-o anumită conjuncturaă, a unei formule necesare pentru România. Este singurul lucru care ne alatură, pe mine şi pe domnul Geoana, iar afirmaţiile sau temerile domniei sale n-au temei, pentru ca nici n-am avut aceasta intenţie şi nici nu este Iohannis omul care să poate fi folosit în scopuri electorale. De altfel, nu pe site-ul meu, ci pe site-ul domnului Geoană figurează o fotografie în care dânsul şi primarul Sibiului strâng mâna", a subliniat Crin Antonescu.
Cum asistenţa a apreciat sloganul său ca prea generalist, Antonescu a susţinut că, în fond orice slogan este foarte general.
"În fond, orice slogan e foarte general şi trebuie să vă spun că ceea ce vreau eu să dăm împreună ţării e un preşedinte, şi nu un slogan. După gustul meu, chiar acesta ar fi putut fi sloganul, dar există convenţii, ca forme de comunicare în masă, care trebuie respectate într-o campanie", a spus liberalul.
PNL lansează campania publică de strângere de fonduri pentru candidatul Antonescu
În paralel, şeful său de campanie, Romeo Stavarache a anunţat că miercuri va fi lansată campania transparentă de stângere de fonduri pentru candidatul PNL la prezidenţiale, intitulată "Investeşte în Acţiunea Antonescu".
"Crin Antonescu lansează miercuri campania transparentă de strângere de fonduri în vederea derulării campaniei pentru alegerile prezidenţiale. Vor fi două numere de telefon care pot fi utilizate de susţinători pentru a contribui la campanie, fie cu un euro sau cinci euro, trimiţând un sms. Donatorii vor primi în schimb un wallpaper sau un ringtone", a explicat Stavarache.
Stavarache a subliniat că această campanie este una transparentă şi se conduce după sloganul "puţin de la mulţi", fiind o campanie cum nu a mai fost până acum în România pentru strângerea de fonduri pentru un candidat la preşedinţia României.
Conform unui comunicat de presă transmis de PNL, "scopul acestei iniţiative este de a sensibiliza publicul în legatură cu transparenţa finanţării campaniei electorale. În acelasi timp, este şi un apel la participare şi implicare a cetăţenilor în viaţa publică".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close