Antena 3 CNN Politică Antonescu nu vrea garanţii de la PSD pentru Iohannis: Nu are forţa să dea jos sau să impună un alt premier

Antonescu nu vrea garanţii de la PSD pentru Iohannis: Nu are forţa să dea jos sau să impună un alt premier

Antonescu nu vrea garanţii de la PSD pentru Iohannis: Nu are forţa să dea jos sau să impună un alt premier
Sursa foto: Crin Antonescu
27 Noi 2009   •   17:03

PNL se mulţumeşte cu instalarea lui Klaus Iohannis ca premier după alegerile prezidenţiale şi nu are nevoie ca PSD să ofere garanţii privind menţinerea acestuia în fruntea Guvernului mai mult de o lună, a afirmat vineri liderul liberal Crin Antonescu. El a explicat că nu-şi face probleme în cazul în care PSD s-ar răzgândi ulterior, deoarece acest partid nu este majoritar în Parlament şi nu are nici forţa de a impune, nici de a schimba premieri de unul singur.

"Nu am nevoie de garanţii. Am nevoie de numirea lui Klaus Iohannis în fruntea unui Guvern alcătuit după criteriile despre care vorbim pentru că eu nu am nevoie de o astfel de garanţie. Eu garanţiile mi le iau dintr-o anumită construcţie politică pe care am gândit-o şi pe care o pun în practică în aşa fel încât ea să-mi ofere garanţii de soliditate şi de perspectivă", a susţinut Antonescu.
Liderul PNL a subliniat că PSD nu este un partid majoritar care să poată impune sau da jos un premier de unul singur. "Eu nu cred că există un partid, PSD sau altul, care ce să facă? Să depună o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern care merge bine? Nemailuând în calcul faptul că PSD nu este un partid majoritar, care să poată impune un prim-ministru sau să poată da jos singur un prim-ministru", a explicat liderul PNL.
Antonescu a minimalizat şi declaraţiile lui Klaus Iohannis acordate unui cotidian german în care edilul Sibiului sublinia că nu se vede premierul politic al unui guvern politic.
"Interviul acela este dat înainte de rezultatul alegerilor, în 21 noiembrie. Premierul Iohannis este parte şi actor principal al proiectului pe care eu l-am denumit după numele său. Se întoarce în ţară în cursul zilei de duminică şi începând de luni de apucăm de treabă. Nu există nicin dubiu în acest sens şi vă pot garanta şi acest lucru", a precizat liderul liberalilor.
În ceea ce priveşte resorturile care l-au determinat pe Iohannis să facă cunoscută o asemenea poziţie, Antonescu a pus-o pe seama unei situaţii ipotetice la care s-ar fi gândit edilul ca orice om politic prevăzător .
"E declaraţia omului înainte de acest tur. Vă rog să vă gândiţi la faptul că eu am condiţionat susţinerea lui Mircea Geoană de asumarea proiectului Iohannis pe termen lung şi că răspunsul lui Mircea Geoană a venit foarte repede, dar după turul I de alegeri. Toate aceste lucruri s-au întâmplat în 23-24 noiembrie. Iohannis evalua foarte rezervat, foarte reţinut cum îl ştiţi, o situaţie ipotetică, pentru că el nu avea niciun fel de garanţie sau înţelegere cu Mircea Geoană sau cu PSD în această privinţă", a arătat Antonescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close