Antena 3 CNN Politică Antonescu: PNL nu este interesat ca Mircea Geoană să fie schimbat din fruntea Senatului

Antonescu: PNL nu este interesat ca Mircea Geoană să fie schimbat din fruntea Senatului

Antonescu: PNL nu este interesat ca Mircea Geoană să fie schimbat din fruntea Senatului
Sursa foto: Crin Antonescu
22 Feb 2010   •   12:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că liberalii nu sunt interesaţi de problema schimbării social-democratului Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul Pnşl a arătat că înţelege din declaraţiile PSD că nu se pune problema schimbării lui Geoană, deşi PDL încearcă să "înşface " singura poziţie din stat pe care nu o deţine.
"Nu avem de ce să ne punem această problemă, Senatul are un preşedinte. Din câte am înţeles din declaraţiile oficiale şi ale lui Victor Ponta candidatul şi ale lui Victor Ponta preşedintele, şi ale celorlalţi oameni din conducerea PSD, nu se pune această problemă. Iar faptul că cei din PDL se gândesc să mai înşface ceva, de fapt singura poziţie din stat care nu le aparţine, e problema domniilor lor şi nu ne interesează", a spus Crin Antonescu.
Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminică, că în cazul în care senatorii PSD vor dori să îl schimbe pe Mircea Geoană de la şefia Senatului, atunci democrat-liberalii vor desemna preşedintele acestei Camere.
Potrivit Regulamentului Senatului, preşedintele acestei Camere poate fi schimbat numai la iniţiativa grupului parlamentar care l-a propus pentru funcţie. Preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, la începutul legislaturii, fiecare grup parlamentar putând face o singură propunere de candidat. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor, iar dacă nici un candidat nu a întrunit numărul de voturi necesar, se organizează un al doilea tur de scrutin, la care participă primii doi candidaţi care au obţinut cel mai mare număr de voturi.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close