Antena 3 CNN Politică Bâlbâielile noului ministru de Externe, în faţa preşedintelui (VIDEO)

Bâlbâielile noului ministru de Externe, în faţa preşedintelui (VIDEO)

Bâlbâielile noului ministru de Externe, în faţa preşedintelui <font color=red>(VIDEO)</font>
14 Apr 2008   •   23:38

Noul ministru de externe, Lazăr Comănescu, este cunoscut şi pentru o polemică avută cu preşedintele Traian Băsescu în septembrie 2007, la întâlnirea şefului statului cu toţi ambasadorii României. Traian Băsescu a criticat atunci sistemul de salarizare existent în diplomaţie şi a adus vorba despre faptul că statul român plăteşte mii de euro lunar pentru chiriile diplomaţilor. Cel cu care preşedintele şi-a exemplificat spusele a fost chiar Lazăr Comănescu, pe vremea aceea ambasador plenipotenţiar al României la Uniunea Europeană.

Dovada modului în care şeful statului a vorbit cu cel pe care acum l-a acceptat ministru de Externe a fost difuzată în cadrul emisiunii Sinteza Zilei. Preşedintele i se adresează reputatului ambasador doar pe numele de familie, iar răspunsul celui tras la răspundere este ca al "unei persoane slugarnice", a comentat Ion Cristoiu.

BÂLBÂIELILE NOULUI MINISTRU DE EXTERNE, ÎN FAŢA PREŞEDINTELUI:

Iată despre ce era vorba. Întrebat despre chiria pe care o plăteşte pentru locuinţa de serviciu, Lazăr Comănescu s-a bâlbâit în încercarea de a formula un răspuns coerent "Omul acesta avea 58 de ani, era diplomat de carieră, iar Băsescu vorbea cu el de parcă era o femeie de serviciu. În asemenea circumstanţe îi spui domnule, nu bai Comănescule. Este o numire care îi aparţine lui Traian Băsescu. Comănescu a fost rechemat prin decret şi, în loc să-l pună consilier prezidenţial, cum intenţiona să facă, l-a pus ministru de externe, adică un fel de portar", a declarat Ion Cristoiu.

Analistul politic susţine că trecutul comunist al lui Lazăr Comănescu ar fi trebuit să îl excludă automat pe acesta din funcţia în care tocmai a fost numit. "În 1972, Lazăr Comănescu a intrat în MAE, direct după facultate, iar din 1990 începe să aibă o ascensiune rapidă în regimul FSN. Unde e logica, domnilor Tăriceanu şi Băsescu? (...) Acuma vin şi-l pun pe un fost comunist, Lazăr Comănescu, la MAE", a încheiat Cristoiu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close