Antena 3 CNN Politică Băsescu, atac la premierul Ponta: Poate cei dezamăgiţi ar fi obţinut bani de avion Bruxelles - Bucureşti

Băsescu, atac la premierul Ponta: Poate cei dezamăgiţi ar fi obţinut bani de avion Bruxelles - Bucureşti

Băsescu, atac la premierul Ponta: Poate cei dezamăgiţi ar fi obţinut bani de avion Bruxelles - Bucureşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Feb 2013   •   16:35

Traian Băsescu l-a atacat pe premierul Victor Ponta duminică, în cadrul declaraţiei de presă de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a prezentat mai întâi o listă întreagă de realizări şi eforturi depuse pentru bugetul de la UE, după care a comentat dezamăgirea premierului Victor Ponta:

"Nu vă ascund că, ştiind cu ce eforturi au fost obţinute aceste lucruri pentru România, tentaţia mea a fost să mă rog să mai fie o discuţie şi să meargă cei dezamăgiţi. Poate ar fi obţinut bani de avion Bruxelles - Bucureşti", a comentat Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, în cadrul emisiunii "Subiectiv" că este foarte dezamăgit de rezultatul final al alocării bugetare UE pentru România.

Potrivit premierului, nu s-a obţinut niciun euro în plus faţă de noiembrie.

"Noi rămânem să acoperim din buzunarul nostru. Al dumneavostră, al meu, al celor care ne privesc, 9 miliarde de euro pe care România i-a pierdut astăzi, dintr-o semnătură. (...)Propunerea Comisiei Europene era 48 de miliarde, România a obţinut 39. Oricât de bine prezintă preşedintele, de fapt a fugit de la 48 la 39", a spus Ponta, în direct, la Antena 3.

"Deci practic, faţă de noiembrie, România nu a făcut decât să piardă 9 miliarde, să nu obţină nimic. Asta înseamnă că în 2014-2020, trebuie să scoatem din bugetul public, deci din buzunarele oamenilor, 9 miliarde de euro pe care puteam să-i primim de la Uniunea Europeană", a mai spus premierul.


×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close