Antena 3 CNN Politică Băsescu: cei responsabili de mineriada din '90 controlează în continuare justiţia

Băsescu: cei responsabili de mineriada din '90 controlează în continuare justiţia

Băsescu: cei responsabili de mineriada din '90 controlează în continuare justiţia
13 Iun 2008   •   17:39

România comemorează vineri împlinirea a 18 ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990. Această temă a fost reluată şi de preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu acordat BBC. Şeful statului afirmă că responsabilii pentru mineriada din 1990 au în continuare forţa de a controla deciziile justiţiei. În opinia sa, este singura explicaţie pentru care nu există până acum nicio decizie a justiţiei în cazul celor vinovaţi de acele evenimente.

?Explicaţia este una singură: forţa pe care o au cei responsabili de evenimentele din 13-15 iunie 1990 de a controla deciziile justiţiei şi abilitatea cu care s-au sustras responsabilităţii pe care nu vor să şi-o asume, pentru cea mai traumatizantă acţiune împotriva populaţiei Bucureştiului?, a declarat Băsescu.

?Este clar că procesul de aflare a adevărului a fost întârziat şi de decizia Curţii Constituţionale de a muta dosarele de la parchetele militare la procurori civili, ceea ce a blocat un timp lucrul la aceste dosare?, a continuat preşedintele.

În acelaşi interviu, şeful statului a precizat că a găsit o legătură între suspendarea sa şi mineriade. ?Suspendarea preşedintelui în 2007 - şi nu e o obsesie, e doar o afirmaţie - a fost o lovitură de stat, orchestrată în linii mari de aceiaşi oameni care au orchestrat mineriada?. Preşedintele a precizat că nu poate comenta deciziile anchetatorilor în dosarul Mineriadei din iunie '90, însă a ţinut să spună încă o dată că procurorii au obligaţia să scoată la lumină adevărul.

Antena 3

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close