Antena 3 CNN Politică Băsescu: Consider inacceptabilă formularea CE că România încalcă angajamentele asumate (VIDEO)

Băsescu: Consider inacceptabilă formularea CE că România încalcă angajamentele asumate (VIDEO)

Băsescu: Consider inacceptabilă formularea CE că România încalcă angajamentele asumate (VIDEO)
20 Iul 2010   •   20:59

Traian Băsescu a apreciat, marţi, ca inacceptabilă şi nedreaptă formularea din raportul CE potrivit căreia "România încalcă angajamentele luate la aderare", şi a mai spus că partea română nu va fi de acord cu o astfel de exagerare şi îşi doreşte o ?abordare echilibrată?.

?Progresele trebuie privite aşa cum sunt, fără a avea tentaţia ca pentru un incident să avem formulări de genul: România încalcă angajamentele luate la aderare. Dar de la incidentul ANI, să arunci o tentă negativă când au fost suficiente părţi pozitive, mi se pare o exagerare. Înţeleg insatisfacţia Comisiei cu privire la ANI, vă asigur că insatisfacţia mea este şi mai mare?, a declarat Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Palatul Cotroceni.

Comisarii Uniunii Europene au prezentat marţi raportul anual pe Justiţie pentru România. Un raport critic ce aminteste de legea de funcţionare a ANI, de lipsa sprijinului politic pentru combaterea corupţiei sau de eficienţa în funcţionarea instanţelor judecătoresti.

Potrivit raportului, noua lege ANI pune în pericol rezultatele pozitive obţinute de agenţie şi face ca România să îşi încalce la modul cel mai clar angajamentele de la aderare. Comisia recomandă revizuirea legii, în conformitate cu angajamentele asumate de România la momentul aderării.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close