Antena 3 CNN Politică Băsescu dă o nouă replică Jurnalului Naţional şi atacă "unii jurnalişti din trustul Intact"

Băsescu dă o nouă replică Jurnalului Naţional şi atacă "unii jurnalişti din trustul Intact"

Băsescu dă o nouă replică Jurnalului Naţional şi atacă "unii jurnalişti din trustul Intact"
19 Mar 2008   •   16:54

Preşedintele Traian Băsescu continuă războiul cu presa şi transmite un nou comunicat în legătură cu un articol apărut miercuri în cotidianul Jurnalul Naţional şi dezbătut marţi la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. Băsescu face din nou referire la "unii jurnalişti ai trustului Intact", despre care susţine că "au abdicat de la principiile jurnalismului exercitat cu bună credinţă."

Jurnalul Naţional a publicat miercuri un material intitulat "Traian Băsescu - repartiţie pentru Elena Băsescu", în care este prezentat un document public, aflat pe site-ul Primăriei Capitalei, document în care Traian Băsescu aprobă repartizarea unei locuinţe pentru o persoană cu numele de Elena Băsescu. Jurnalul Naţional precizează că la data emiterii documentului, potrivit Evidenţei Populaţiei, în Bucureşti existau doar două persoane cu numele Elena Băsescu. Jurnalul Naţional solicita o precizare publică din partea Primăriei, pentru a se şti exact dacă persoana la care se referă documentul face sau nu parte din familia preşedintelui.

Acest subiect a fost dezbătut şi în emisiunea Sinteza Zilei de marţi, de la Antena 3. În emisiune a intrat în direct primarul Capitalei, Adriean Videanu, care a susţinut că persoana la care face referire documentul nu este fiica preşedintelui.

Miercuri, Administraţia prezidenţială a remis un comunicat de presă în care se precizează că "doamna Elena Băsescu invocată de cotidianul Jurnalul Naţional şi de participanţii la emisiunea Sinteza Zilei (postul Antena3) din seara zilei de 18 martie a.c. nu este fiica Preşedintelui României şi nu are nicio legătură de rudenie cu acesta." Comunicatul mai precizează că "Administraţia Prezidenţială constată cu regret deprofesionalizarea unor jurnalişti ai trustului Intact, aparţinând familiei Voiculescu, care au abdicat de la principiile jurnalismului exercitat cu bună credinţă şi de la obligaţia elementară de a verifica verdicitatea informaţiilor. Administraţia Prezidenţială ia notă de faptul că aceşti jurnalişti sunt adepţii unui standard propriu de jurnalism, partizan, care abundă în jigniri, dezinformare şi poziţii politice personale, fără ca acest lucru să le ridice probleme de ordin deontologic."

Traian Băsescu a atacat săptămâna trecută mai multe trusturi de presă, printre care şi Trustul Intact, acuzând o campanie de presă împotriva sa. Luni, Administraţia prezidenţială a dat un comunicat de presă în care se preciza că "Preşedintele României, Traian Băsescu, constată cu regret că ziarul Jurnalul Naţional, parte a trustului Intact, aparţinând familiei Voiculescu, continuă politica de denigrare zilnică a şefului statului." Comunicatul de luni survenea după ce Jurnalul Naţional a publicat două materiale legate de creditele luate de fratele preşedintelui şi de casa din strada Mihăileanu.

COMUNICATUL DE PRESĂ AL PREŞEDINŢIEI (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close