Antena 3 CNN Politică Băsescu: Iohannis, un naiv. Cu el se instala liniştea ca pe vremea lui Iliescu, sub care a înflorit mafia

Băsescu: Iohannis, un naiv. Cu el se instala liniştea ca pe vremea lui Iliescu, sub care a înflorit mafia

Băsescu: Iohannis, un naiv. Cu el se instala liniştea ca pe vremea lui Iliescu, sub care a înflorit mafia
Sursa foto: Traian Bãsescu
19 Oct 2009   •   16:37

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis este un naiv care s-a lăsat pe mâinile lui Ion Iliescu, Mircea Geoană, Dan Voiculescu, Marko Bela, Crin Antonescu şi Viorel Hrebenciuc acceptând să fie un şef de guvern controlat de aceştia a declarat luni preşedintele Traian Băsescu într-un interviu acordat HotNews. El a explicat că dacă ar fi girat un astfel de premier ar fi readus România în anii de dinainte de 2005, ? ca pe vremea lui Ion Iliescu, când sub el a înflorit o mafie economică şi politică?.
"Klaus Iohannis nu a fost una din opţiunile mele pentru că ştiu foarte bine oamenii care au stabilit că el va fi candidatul. Şi aceştia se numesc: Voiculescu, Hrebenciuc, Ion Iliescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Marko Bela. Dacă acesta este premierul pe care şi-l doresc ei, nu poate fi şi premierul pe care-l accept eu. Au mizat pe naivitatea domnului Iohannis, pe care vreau să ştiţi că-l respect ca primar", a declarat Băsescu, în cadrul unui dialog cu cititorii HotNews.

Băsescu şi-a permis şi un scurt exerciţiu de imaginaţie, invitându-şi asistenţa să-şi aducă aminte de cum era România înainte de anul 2005.

"Cum vi s-ar părea ca România să aibă un Guvern condus de un premier stabilit de Voiculescu, Hrebenciuc şi Iliescu? Mie nu mi s-ar părea bine pentru România, în orice caz. Acest lucru nu-l înţeleg la domnul Iohannis. Sunt conştient că se instala liniştea peste ţară. Ar fi fost o linişte ca pe vremea lui Ion Iliescu, când sub el a înflorit o mafie economică şi politică, cu care lupt de la începutul anului 2005, dar cu care n-am fi făcut niciodată compromisuri. Lipsa compromisurilor cu acest sistem mafiot mi-a făcut mandatul foarte greu, dar cred că am adoptat soluţia corectă? a explicat şeful statului.

El a pus decizia luată în cazul noului premier pe seama viziunii sale asupra României.
"Deocamdată mizez pe Lucian Croitoru. Discutăm după instalarea acestuia la Palatul Victoria ce alte posibilităţi ar mai fi existat", a spus preşedintele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close