Băsescu: Pentru imagine, era extraordinar să nu-l desemnez pe Boc

23 Dec 2009   •   08:26
Băsescu: Pentru imagine, era extraordinar să nu-l desemnez pe Boc
basescu

Preşedintele Băsescu a declarat că, din punct de vedere al imaginii, era "extraordinar" să nu-l mai desemneze în funcţia de prim-ministru pe Emil Boc, dar "ar fi fost o pierdere uriaşă", el exprimându-şi totodată convingerea că Guvernul va trece miercuri de votul Parlamentului.
"Pentru mine, pe imagine, era extraordinar să nu-l desemnez pe premierul Boc, dar ar fi fost o pierdere uriaşă, pentru că este un om foarte cinstit", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful statului a ţinut să respingă acuzaţiile potrivit cărora Emil Boc ar fi "umil, sluga lui Băsescu".

"Ştiu că despre Emil Boc s-a spus că e umil, sluga lui Băsescu. Nimic mai neadevărat. Emil Boc este un partener de discuţie şi nu întotdeauna ceea ce eu cred că ar trebui făcut crede şi Emil Boc. Şi găsim soluţia, pentru că amândoi lucrăm pentru acelaşi obiectiv - România", a mai spus preşedintele Băsescu.

El s-a arătat convins că, miercuri, Guvernul Boc va fi învestit de Parlament.

"Sunt convins că o să avem Guvern mâine (miercuri - n.r.), pentru că s-a văzut şi din reacţia pe care parlamentarii au avut-o la comisii, chiar dacă le place sau nu le place guvernul, formula de guvern propusă, toţi înţeleg că este mai bine să ai un guvern decât să nu ai", a susţinut el.

Băsescu a opinat că nu era posibil să desemneze alt premier dacă se ţine cont de "realităţile politice" .

"Nu poţi să spui preşedintelui partidului cu cele mai multe locuri în Parlament: tu nu poţi fi prim-ministru", a adăugat şeful statului.

Totodată, Traian Băsescu a apreciat că un preşedinte are nevoie de un prim-ministru partener.

"Esenţial pentu un preşedinte este să aibă un partener în premier. Imaginaţi-vă că preşedintele ar avea un guvern ostil şi are de condus CSAT, în care vin miniştrii guvernului. Ce te faci? Blochezi şi CSAT, ai şi punţile rupte cu Guvernul", a conchis Băsescu.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, în şedinţă comună, pentru a se pronunţa, prin vot, asupra învestirii noului Cabinet propus de premierul desemnat Emil Boc, alcătuit din 15 miniştri şi un vicepremier. Toţi miniştrii propuşi au primit, marţi, aviz favorabil în comisiile parlamentare de specialitate.
Antena3.ro

x close