Antena 3 CNN Politică Băsescu, pregătit să numească un premier PDL, dacă Croitoru nu trece de Parlament (VIDEO)

Băsescu, pregătit să numească un premier PDL, dacă Croitoru nu trece de Parlament (VIDEO)

Băsescu, pregătit să numească un premier PDL, dacă Croitoru nu trece de Parlament (VIDEO)
Sursa foto: Traian Bãsescu
16 Oct 2009   •   10:19

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că, în cazul în care Guvernul condus de Lucian Croitoru nu va fi învestit de Parlament, va desemna un al doilea premier, de data aceasta politic, "din partidul cu cel mai mare număr de parlamentari", fără să nominalizeze partidul şi persoana care va fi propusă. Partidul cu cel mai mare număr de reprezentanţi este însă PDL, care a mimat ieri depunerea unei candidaturi de premier din această postură, surse democrat-liberale susţinând că că ar fi fost vorba de fostul ministru al justiţiei, Monica Macovei.

Şeful statului a sugerat, vineri dimineaţa, pentru postul public de televiziune, că se aşteaptă ca Lucian Croitoru să nu fie susţinut de o majoritate puternică sau să formeze o majoritate care să-l sprijine, caz în care va apela la PD-L.
"Nu am nicio altă soluţie decât să respect votul din alegerile din 2008 şi să desemnez un al doilea premier, de data aceasta politic, din partidul cu cel mai mare număr de parlamentari. Nu pot spune numele", a explicat şeful statului.



Anunţul lui Băsescu vine înaintea consultărilor pe care Croitoru le avea avea cu partidele. Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat, ieri, pe Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, să formeze un nou guvern cu care să vină în faţa Parlamentului. Independent politic, Croitoru este însă un apropiat al prim-vicepreşedintelui PD-L Adriean Videanu şi al ministrului de Finanţe Gheorghe Pogea.

PNL şi PSD insistă cu susţinerea lui Klaus Iohannis şi plănuiesc să forţeze mâna lui Băsescu printr-o declaraţie a Parlamentului care să ateste noua majoritate din legislativ şi printr-o contestaţie la Curtea Constituţională.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close