Antena 3 CNN Politică Băsescu: Regina de pe tabla de şah a vămilor se află printre liderii sindicali

Băsescu: Regina de pe tabla de şah a vămilor se află printre liderii sindicali

Băsescu: Regina de pe tabla de şah a vămilor se află printre liderii sindicali
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Feb 2011   •   12:46

Regina de pe tabla de şah a vămilor se află printre liderii sindicali. Cel puţin aşa susţine preşedintele Traian Băsescu într-un interviu acordat ziarului România Liberă. Declaraţia vine după ce sindicaliştii au acuzat implicarea unui partid politic în organizarea reţelei de contrabandă de la frontiere.

Traian Băsescu susţine că liderii sindicatelor poliţiştilor şi vameşilor ştiu mai multe decât spun în scandalul corupţiei de la punctele de frontieră. 

"Dacă rămânem în termeni şahişti, mă tem că regina se află printre liderii sindicali, dar probarea acestui lucru depinde foarte mult de cei care sunt arestaţi, dacă vor recunoaşte."

Declaraţia preşedintelui vine după ce mai mulţi lideri sindicali au acuzat partidul de guvernare că ar fi în spatele reţelei de la  frontieră. Deşi nu exclude implicarea politicului în acest caz, Traian Băsescu susţine că nu s-au găsit probe care să incrimineze un anume partid politic.

"În cele şase luni de supraveghere nu s-a depistat nici o legătură directă de transfer de şpagă de la punctele de frontieră către vreun om politic, dar ancheta ne poate rezerva surprize."

Una dintre surprize a fost devoalată de procurorul general al României: vameşii care şi-au trecut averile pe numele rudelor scapă de anchetă.

"Dacă un inculpat a cumpărat mai multe proprietăţi pe numele unei bunicuţe, nu ai ce face. Bunicuţa nu e funcţionar public, nu are declaraţii de avere şi nu îi poţi cere să dovedească de unde a avut bani de vile. Până nu se modifică Constituţia, nu avem ce face."

Cei mai bogaţi vameşi din lotul celor arestaţi sunt cei de la Siret. Agentul-şef Mihai Tocila, cu un salariu de până în 2.000 lei pe lună, are o vilă cu două etaje. Un alt vameş, Simion Coroliuc, şi-a ridicat o casă la fel de frumoasă în mai puţin de un an. Din declaraţiile de avere nu lipsesc maşinile de lux.

 


×
Subiecte în articol: Traian Băsescu presedinte vami
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close