Antena 3 CNN Politică Băsescu: România susţine negocierile de aderare a Turciei la UE şi accelerarea procesului

Băsescu: România susţine negocierile de aderare a Turciei la UE şi accelerarea procesului

Băsescu: România susţine negocierile de aderare a Turciei la UE şi accelerarea procesului
de M.T.    |    05 Feb 2014   •   14:48

România susţine fără rezerve negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană şi consideră că acest proces trebuie accelerat, a declarat prşedintele Traian Băsescu la Ankara, acolo unde a început o vizită de două zile.

„L-am asigurat pe preşedintele Gul că România susţine fără rezerve succesul negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană şi credem că a venit timpul accelerării acestui proces”, a spus Băsescu, citat de Mediafax, la finalul întâlnirii cu omologul său turc Abdullah Gul.

„În ceea ce ne priveşte, este o linie a statului român în interiorul Ununii Europene, a susţine aderarea Turciei. Ea se face în interiorul Consiliului European, în interiorul Parlamentului European şi se face în interiorul Consiliului Uniunii Europene”, a adăugat preşedintele României.

„Sigur că în acest moment sunt poziţii ale diverselor state ale Uniunii Europene, dar până la a considera o poziţie finală a statelor Uniunii, trebuie terminată negocierea”, a mai afirmat Băsescu.

Traian Băsescu a recunoscut că „România are un interes deosebit ca Turcia să devină membră a Uniunii Europene”.

„Dorim ca Balcanii, Turcia, statele riverane la Marea Neagră, cât mai multe dintre ele, să devină state membre UE, să avem aceleaşi valori şi interese în regiune”, a declarat preşedintele României.

Abdullah Gul i-a mulţumit omologului său român pentru sprijin, adăugând că „sperăm că sprijinul României să continue şi de acum încolo”.

De asemenea, preşedintele turc a subliniat că România este una dintre ţările care susţine de o manieră puternică aderarea ţării sale la Uniunea Europeană, această atitudine a României manifestându-se ca o politică de stat.

×
Subiecte în articol: UE turcia Ankara
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close