Antena 3 CNN Politică Bătaie de joc la Senat. Doar DOI politicieni au venit la muncă într-o zi normală de lucru

Bătaie de joc la Senat. Doar DOI politicieni au venit la muncă într-o zi normală de lucru

Bătaie de joc la Senat. Doar DOI politicieni au venit la muncă într-o zi normală de lucru
de O.P.    |    05 Mar 2015   •   06:21

Reforma parlamentară a eşuat la nici doua luni de la începutul sesiunii. Senatorii vor sa revina la programul de munca de trei zile pe saptamâna.

Aceştia au constatat că se absentează în masă. La plenul de joia trecuta şi-au bătut propriul record la chiul: nu au avut nici macar preşedinte de şedinţă.

Senatorii vor să revină şi pe hârtie la programul clasic. În practică lucrau oricum numai trei zile. De altfel, şefii instituţiei recunosc că încercarea de a-i ţine aproape o săptămână la muncă pe senatori este doar de ochii presei.

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD: "Noi, de fapt, chemăm presa, că nu mă feresc să spun lucrul ăsta, fiindcă ea vede că avem program. Vine în sală, nu e nimeni sau sunt doi. E mai rău decât dacă vine sau nu mai vine, că ştie din start că nu se ţin. Se ţin luni, marţi, programul pe care îl avem. Miercuri, la fel, şi, după ora de vot de miercuri, se pleacă în teritoriu. Că altfel doar îi aducem şi pe ei, îi lăsăm să creadă că avem activitate, constată că nu avem şi tot noi pierdem ca imagine".

Tot pentru imagine au stat senatorii şi la votul pentru judecătorul la Curtea Constituţională. Imediat după vot, însă, au părăsit sala de plen, chiar dacă aveau şi alte proiecte pe ordinea de zi. 

Atât de extenuantă este munca pentru senatori, încât recent au reuşit să depăşească recordul în materie de chiul.

Ion Rotaru: Doar doi colegi au fost joi la sesiunea de întrebări, interpelări.

Cristian-Sorin Dumitrescu:  Problema nu este neapărat că o ţinem sau nu o ţinem, problema a fost că nu am avut nici conducere de şedinţă, problemă care este foarte gravă.

Biroul Permanent al Senatului a decis ca ziua de joi să fie dedicată comisiilor, ceea ce în realitate înseamnă că  majoritatea parlamentarilor pleacă în teritoriu.

×
Subiecte în articol: parlamentari Senat
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close