Antena 3 CNN Politică Bătălia pentru şefia SRTV, partea a II-a: Opoziţia trage chiulul, Anastase pregăteşte revanşa

Bătălia pentru şefia SRTV, partea a II-a: Opoziţia trage chiulul, Anastase pregăteşte revanşa

Bătălia pentru şefia SRTV, partea a II-a: Opoziţia trage chiulul, Anastase pregăteşte revanşa
Sursa foto: Parlament
25 Mar 2010   •   14:28

Reprezentanţii PSD şi PNL au absentat de la şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, deşi propunerea de convocare a Birourilor reunite a venit din partea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană. Confruntată cu lipsa de cvorum, preşedinta Camerei Deputaţilor Roberta Anastase i-a acuzat pe parlamentarii Opoziţiei că s-au dedat la un ?nou act de iresponsabilitate?. Miza este însă alta. PSD şi PNL caută să împiedice reintroducerea pe ordinea de zi a viitorului plen reunit a raportului de activitate al SRTV pe anul 2008. Rediscutarea acestui raport şi votarea sa în plen ar echivala cu debarcarea reprezentantului PSD, Alexandru Sassu, din fruntea televiziunii publice, dată fiind majoritatea parlamentară de care dispune actuala coaliţie guvernamentală. În replică, Anastase susţine că nu este nevoie de o nouă şedinţă a conducerilor celor două camere pentru acest lucru, dat fiind faptul că în plenul Parlamentului de miercuri s-a votat introducerea pe ordinea de zi a raportului SRTv, care urmează să fie discutat în viitoarea şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Parlamentarii PDL şi PNL, membri ai Birourilor Permanente ai celor două Camere legislative au preferat să tragă chiulul de la şedinţa convocată astăzi de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, gestul lor provocând suspendarea discuţiilor pe fondul lipsei de cvorum.
"Mă surprinde că, din nou, parlamentarii PSD şi PNL au depăşit o limită. Oamenii i-au trimis în Parlament să participe la lucrări. Este un act de iresponsabilitate, sper să-l depăşim. Poate o fi ceva legat de primăvară", a afirmat Anastase.
Anastase a precizat că ordinea de zi votată în şedinţa Parlamentului de miercuri ar putea fi discutată în ziua de marţi deoarece, deja, Camera Deputaţilor şi Senatul sunt convocate în şedinţă comună pentru ca directorul FMI să se adreseze plenului.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că în plenul Parlamentului de miercuri s-a votat introducerea pe ordinea de zi a raportului SRTv, care urmează să fie discutat în viitoarea şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului şi de aceea acest punct nu se discută în Birourile reunite.
"Plenul Parlamentului a votat ordinea de zi. Când se constată lipsă de cvorum, şedinţa se suspendă, apoi se convoacă Birourile Permanente care decid data unei noi şedinţe cu aceeaşi ordine de zi, eventual cu completări", a explicat Roberta Anastase, înainte de începerea şedinţei Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere.
Anastase s-a arătat mirată de reacţia reprezentanţilor PSD şi PNL care resping introducerea pe ordinea de zi a raportului TVR. "Pe mine mă miră reacţia lor, este evident necesar să discutăm raportul TVR în plen", a adăugat Anastase.
Birourile Permanente au fost convocate pentru joi, după ce şedinţa comună Camerei Deputaţilor şi Senatului de miercuri a fost suspendată din lipsă de cvorum, deoarece parlamentarii PSD şi PNL au părăsit lucrările, cerând scoaterea de pe ordinea de zi a raportului de activitate al TVR, pe motiv că acesta nu a fost discutat la reuniunea BP , iar parlamentarii nu au avut timp sî consulte conţinutul raportului pentru a se pronunţa prin vot.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close