Antena 3 CNN Politică Boc, despre posibilitatea ieşirii PSD de la guvernare: ?Nu plec urechea la tot felul de bârfe?

Boc, despre posibilitatea ieşirii PSD de la guvernare: ?Nu plec urechea la tot felul de bârfe?

Boc, despre posibilitatea ieşirii PSD de la guvernare:  ?Nu plec urechea la tot felul de bârfe?
Sursa foto: Emil Boc, Mircea Geoanã
10 Apr 2009   •   14:44

În zona social-democrată a coaliţiei de guvernare se fac tot mai auzite voci care cer ieşirea PSD de la putere chiar în perioda Paştelui. Premierul Emil Boc susţine însă că nu pleacă urechea la tot felul de bârfe, fiind mai preocupat de depăşirea crizei, decât de astfel de poziţii politice. Cert este că armonia în cadrul coaliţiei este de domeniul trecutului. Cei doi lideri de partide nu au pierdut astăzi prilejul de a se înţepa reciproc la un festival piteştean al florilor. Boc a precizat că la ultima întâlnire avută cu liderul PSD, Mircea Geoană i-a cerut să aibă grijă ce legi adoptă parlamentul, replicându-i astfel la declaraţia potrivit căreia ar trebui să aibă mai multă grijă de profesori. Premierul a negat însă orice implicare a sa sau a partidelor de guvernare în destituirile şi numirile controversate de la Poliţie.
Criza, preocuparea premierului
"Preocupările mele, ca prim-ministru, sunt legate ca împreună cu toţi românii să depăşim această perioadă de criză dificilă. Mă interesează mai puţin declaraţiile politice şi mult mai mult ceea ce are de făcut acest Guvern, pentru ca România să treacă cu bine prin această perioadă dificilă. Nu plec urechea la tot felul de bârfe, care au loc într-o parte sau alta", a declarat Boc la Piteşti, răspunzând unei întrebări adresate de ziarişti.
Cum presa insista pe tema consecinţelor unei eventuale părăsiri a guvernarării de către social-democraţi, premierul a răspuns: "Haideţi, eu am alte treburi, nu aceste preocupări".
În ultima vreme mai mulţi senatori precum Ioan Chelaru sau Gheorghe Pop şi-au făcut cunoscute în partid opiniile pentru ieşirea de la guvernare a partidului considerată a fi cea mai bună soluţie. Potrivit unor surse social-democrate, anunţarea oficială a candidaturii prezidenţiale a liderului PSD Mircea Geoană în cadrul unui Congres post-pascal ar putea beneficia cel mai mult de ieşirea partidului de la actul guvernării.
Mai mulţi social-democraţi se tem că Geoană nu va putea să facă faţă lui Traian Băsescu în campania electorală în condiţiile în care realizările sau şecurile actualei guvernări nu vor putea fi folosite electoral de vreme ce PSD va continua să facă parte din executivul Boc.
Înţepături PSD-PDL la Festivalul Lalelelor
Liderii PSD şi PDL continuă însă să trimită săgeţi la adresa competenţelor celuilalt, deşi ambii se bat cu pumnul în pipet că acţionează pentru binele guvernării şi al populaţiei. Boc a afirmat că i-a comunicat astăzi, liderului PSD, Mircea Geoană că Parlamentul trebuie să aibă grijă ce legi adoptă. Geoană, care este şi preşedintele Senatului, a declarat, vineri, la Piteşti, în cadrul discursului susţinut cu ocazia Festivalului Lalelelor, că premierul Emil Boc ar trebui să aibă grijă şi de salariile profesorilor.
"Eu i-am spus că Parlamentul să aibă grijă ce legi adoptă", a replicat Boc la o întrebare pusă de un jurnalist.
"Aveţi grijă să măriţi salariile profesorilor. Avem profesori minunaţi, elevi minunaţi", i s-a adresat Geonă premierului Emil Boc, la manifestarea de la Piteşti.
Posturile din structurile militare nu se negociază
În cee ce priveşte implicaţiile politice ale destitutirilor şi numirilor de la Poliţia Capitalei, premierul a ţinut să sublinieze că că nu participat şi "nimeni nu va participa" la negocieri sau la un "troc politic" în privinţa structurilor de apărare sau poliţie.
"Eu nu am participat şi nu voi participa, nimeni nu va participa, la niciun fel de negocieri sau troc politic în ceea ce înseamnă organele sau structurile de apărare, de poliţie, pentru că aici este vorba de performanţă. Nu se negociază posturile din structurile militare, armate. Aceste posturi nu se negociază. Sunt instituţii fundamentale ale statului român în care politicul nu are ce căuta", a spus Boc.
Potrivit presei, postul ocupat de demisionarul Marian Tutilescu la nivelul conducerii Poliţiei Capitalei a fost subiectul negocierilor dintre PSD şi PDL, în care prima formaţiune politică a cerut această funcţie prin şeful organizaţiei Bucureşti, Marian Vanghelie.
Vanghelie, a negat însă joi că ar fi în spatele schimbării conducerii de la Poliţia Capitalei, susţinând că el nu este interesat de niciun post.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close