Antena 3 CNN Politică Boc: Ieşirea oficială din criză e o chestiune de durată

Boc: Ieşirea oficială din criză e o chestiune de durată

Boc: Ieşirea oficială din criză e o chestiune de durată
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Mar 2011   •   21:36

Ieşirea ţării noastre din criza economică va fi o problemă de durată, chiar şi după ieşirea din recesiune, a declarat, joi, premierul Emil Boc, informează Agerpres.
 
"Ieşirea din criză va fi o chestiune de durată. Ieşirea oficială din recesiune este primul pas, cu siguranţă nu şi singurul, pentru ieşirea din criză care este mult mai amplă şi cu efecte mai nebănuite decât cele pe care le-am avut în vedere la începutul ei. Dar e un prim pas pe un drum destul de lung", a spus Boc.

De asemenea, prim-ministrul este de părere că reluarea creditării în ţara noastră ne va ajuta la depăşirea crizei economice.

"Sper că şi partea de construcţii îşi va reveni, să sperăm că şi reluarea creditării ne va ajuta în perioada următoare să consolidăm creşterea economică", a mai afirmat premierul.

El a răspuns astfel unei observaţii făcute de Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, care a atras atenţia că ieşirea din recesiune nu echivalează cu depăşirea crizei economice.

Guvernul speră ca România să înregistreze creştere economică şi în acest trimestru, pentru a ieşi oficial din recesiune.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close