Antena 3 CNN Politică C.T.Popescu: Tăriceanu atacă după modelul lansat de Băsescu

C.T.Popescu: Tăriceanu atacă după modelul lansat de Băsescu

C.T.Popescu: Tăriceanu atacă după modelul lansat de Băsescu
28 Mar 2008   •   21:58

  Atacul premierului îndreptat împotriva liderilor PD-L Theodor Stolojan şi Emil Boc stârneşte reacţii de dezaprobare, atât din partea clasei politice, cât şi din cea a media. În urmă cu doar o zi, Tăriceanu i-a numit pe cei doi lideri democrat-liberali "papagalii" lui Băsescu. Invitat la Ştirea Zilei, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a catalogat afirmaţiile primului ministru drept "o repetare a unui set fix de melodii". "Aşa cum Băsescu s-a raportat la persoane în cazul tonomatelor cu euro, aşa face şi Tăriceanu. Tonomatul seamănă foarte mult cu papagalul, e o repetare a unui set fix de melodii".

De cealaltă parte, vicepreşedintele liberal Crin Antonescu s-a limitat la o constatare: "discursul politic din România cuprinde din ce in ce mai multe adjective", a declarat el, învinuindu-l pe Traian Băsescu pentru lansarea unui astfel de model. "Discursul reducţionist violent a fost adus la scara aceasta de Băsescu, i-a adus succes în cariera politică şi a fost salutat chiar de oamenii care ar fi trebuit să constituie criterii de referinta în viaţa politică românească", a continuat liderul liberal.

De aceeaşi părere este şi Cristian Tudor Popescu, care susţine că declaraţiile premierului se datorează unui precedent creat de preşedintele Băsescu. Şeful statului a inaugurat acest tip de discurs pentru a "face raiting politic cu orice preţ". "După ce a declanşat Băsescu această etichetă ca tonomatele cu euro, apare o tabloidizare a politicii, de a face raiting cu orice preţ. Există o disperare a reducţionismului, nu mai stăm să analizăm o persoană, îi punem o etichetă," a spus C.T. Popescu.

Cei doi invitaţi ai Gabrielei Vrânceanu Firea au discutat şi despre summitul NATO de la Bucureşti. "Eu trăiesc totuşi un sentiment deosebit când mă gândesc la ce eram acum 20 de ani. Eu atunci aş fi putut să scriu o povestire în care s-ar ţine aici un summit NATO, dar ar fi fost un science fiction pur la vremea respectivă. Acum, când chiar trăiesc vremea aceasta am un fior, poate că totuşi merită calvarul prin care vom trece cu traficul", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Crin Antonescu a apreciat la rândul său că Summitul NATO este un eveniment foarte important pentru România. "Faptul că summitul se desfăşoară la Bucureşti, aşează Capitala la un rang înalt, e un eveniment istoric destul de important. Summitul e o şansă pentru noi."

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close