Antena 3 CNN Politică Cafetierele şi cărucioarele pentru farfurii, noi motive de ceartă în conducerea Camerei

Cafetierele şi cărucioarele pentru farfurii, noi motive de ceartă în conducerea Camerei

Cafetierele şi cărucioarele pentru farfurii, noi motive de ceartă în conducerea Camerei
Sursa foto: Camera Deputatilor
18 Mar 2009   •   16:22

Membrii conducerii Camerei Deputaţilor şi-au irosit din nou energiile pe certuri nesemnificative. După poziţionarea pe scaune dorită de preşedintele Roberta Anastase, componenţii Biroului Permanent al Camerei s-a contrat miercuri pe achiziţiile de espresoare şi cărucioare calde pentru farfurii. Discuţiile pătimaşe pe această temă l-au silit pe secretarul camerei, Valeriu Zgonea să părăsească şedinţa.
În valoare totală de 28,48 milioane de lei, lista de achiziţii şi lucrări pe anul 2009 a fost aprobată de Biroul Permanent nu înainte ca deputaţii să se poticnească la secţiunea dedicată cumpărării unor espresoare şi cărucioare calde pentru farfurii.
La un moment dat, în timpul şedinţei, secretarul Valeriu Zgonea a părăsit sala Biroului Permanent, iritat de discuţiile aprinse care vizau unele espresoare şi cărucioare calde pentru farfurii. Zgonea a explicat că deputaţii "se ceartă" pe tema oportunităţi achiziţionării de espresoare pentru Centrul Naţional de Conferinţe.
Pe lista de achiziţii pentru Centrul Internaţional de Conferinţe se regăsesc 3 cărucioare calde pentru farfurii, două dulapuri calde mobile, verticale pentru tăvi, 6 espresoare automate pentru cafea, un dulap frigorific, o maşină de turat foietaj cu bandă şi un PC cu imprimantă, pentru care s-au alocat 300.000 de lei din bugetul Camerei.
"S-au făcut nişte comentarii tehnice asupra necesităţii unor asemenea aparate pentru a micşora timpul de preparare a unei cafele în timp ce un parlamentar solicită în pauza de şedinţă", a precizat, după şedinţă, democrat-liberalul Cezar Preda, referindu-se la o discuţie care "viza optimizarea activităţii din unităţile de alimentaţie publică din Palatul Parlamentului".
Biroul Permanent a mai aprobat şi două memorandumuri interne referitoare la lista lucrărilor de investiţii şi reparaţii capitale aferente construcţiilor pentru 2009 la obiectivul de investiţii Palatul Parlamentului şi la lista reparaţiilor capitale la instalaţiile şi echipamentele din Palatul Parlamentului.
În primul caz, lucrările de investiţii şi reparaţii capitale la construcţiile Palatului Parlamentului se vor ridica la 15.346.000 lei, dintre care 116.000 lei vor fi alocaţi pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate pentru construirea complexului de cazare a parlamentarilor, iar 40.000 lei vor fi destinaţi lucrărilor de infrastructură la terenul cedat Patriarhiei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.
Conform memorandului intern privind reparaţiile instalaţiilor din Palatul Parlamentului, suma alocată acestora va fi de 5.897.000 lei.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a mai aprobat şi lista dotărilor independente pe 2009, stabilind că trebuie achiziţionate o freză zăpadă, un aspirator de colectat frunze, 8 microbuze,40 de calculatoare PC pentru activitatea Secretariatului general al Camerei, 20 aparate de aer condiţionat, 15 televizoare pentru afişarea informaţiilor, un expresor de cafea.

Cheltuielile cu dotările independente pe acest an se ridică la 6.940.000 lei, potrivit memorandumului intern aprobat, în acest sens, de conducerea Camerei Deputaţilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close