Antena 3 CNN Politică Pe cine propune George Simion pentru funcția de premier din partea AUR: "Evident că am spus da"

Pe cine propune George Simion pentru funcția de premier din partea AUR: "Evident că am spus da"

George Simion este unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier. Copreședintele AUR consideră că Cioloș nu va fi votat niciodată în Parlament pentru această funcție și a afirmat că președintele Iohannis "și-a bătut joc" de cei de la USR cu acestă nominalizare.

Pe cine propune George Simion pentru funcția de premier din partea AUR: "Evident că am spus da"
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    15 Oct 2021   •   20:51

Așa cum era de așteptat, AUR are propria propunere de premier, în persoana lui Călin Georgescu. Acesta a declarat, vineri seară, că este interesat să-și slujească țara, dar nu în orice condiții.

„Cu partidul AUR și în special prin George Simion, un om de o foarte mare onoare, am avut discuții intotdeauna cu el foarte bune și foarte oneste. Ei și-au exprimat dorința să sustina proiectul de tara pe care eu l-am propus acum 8 ani și să mă propună ca prim-ministru, din partea lor și din punctul de vedere al situaiei existente. Evident că am spus da, pentru că nu aveam de ce să spun nu (la propunerea AUR pentru premier - n.red.).

Pe mine ma intereseaza, personal, sa-mi slujesc țara. Evident, nu în orice condiții. Cert este că... cel mai important moment pe care-l trăim ca națiune este acum și, așa cum spunea unul din marii patrioți români și mare politician Nicolae Bălcescu: Națiunea este mai importanta decât liberatatea, pentru că libertatea o mai poți recupera, națiunea niciodată, dacă greșești”, a spus Călin Georgescu la Realitatea TV.

Călin Georgescu a explicat și de ce nu a participat în campania electorală a partidului.

„Bineințeles, am spus, si subliniez, categoric (este propunerea de premier AUR - n.red.). Nu am de ce să fiu in campania electorală, pentru că eu nu sunt membru de partid. A fost o propunere, așa cum au făcut-o și cu alții cei din AUR, foarte onești, cu oameni pregătiți. M-am numărat printre aceștia și nu am zis nu. Am spus da. Mai ales că dialogul cu ei a fost extrem de onest întotdeauna”, a concluzionat Călin Georgescu.

×
Subiecte în articol: George Simion Călin Georgescu aur USR PLUS
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close