Antena 3 CNN Politică Parlamentarii, mai aproape de Dumnezeu. Camera Deputaţilor îşi face capelă ortodoxă

Parlamentarii, mai aproape de Dumnezeu. Camera Deputaţilor îşi face capelă ortodoxă

Conducerea Camerei Deputaților a aprobat, luni, o solicitare din partea președintelui interimar, Alfred Simonis, privind alocarea unui spaţiu în cadrul acestui for legislativ care să servească drept capelă ortodoxă.

Parlamentarii, mai aproape de Dumnezeu. Camera Deputaţilor îşi face capelă ortodoxă
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    11 Mar 2024   •   15:22

Deputaţii dau undă verde pentru înfiinţarea unei capele ortodoxe chiar în incinta forului legislativ, odată cu pregătirea centenarului Patriarhiei Române din 2025.

„În anul 2025 Biserica Ortodoxă Română va aniversa împlinirea a 140 de ani de la recunoașterea autocefaliei sale și 100 de ani de la ridicarea sa la rangul de Patriarhie. Totodată, pe 20 februarie a.c., a fost adoptat de către Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege privind declararea anului 2025 drept Anul Centenar al Patriarhiei Române. Având în vedere buna colaborare dintre Camera Deputaților și Biserica Ortodoxă Română, ținând cont de faptul că lăcașurile de cult sunt simboluri importante ale expresiei spirituale și ale implicării comunității, cu un rol primordial, vă propun să fiți de acord cu alocarea unui spațiu în cadrul Camerei Deputaților care să servească drept capelă ortodoxă și care să se constituie ca un loc de întâlnire și de celebrare a evenimentelor religioase pentru parlamentari, angajați și invitați”, se arată în solicitarea lui Simonis.

Potrivit documentului aprobat de Biroul Permanent, Secretariatul general va identifica un spațiu astfel încât pe 25 martie să fie sfințită Capela Camera Deputaților, „care să se identifice ca un spațiu sacru și o legătură mai apropiată a parlamentarilor de ortodoxie română”.

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor capela ortodoxa
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close