Antena 3 CNN Politică Care va fi soarta Guvernului Cioloș. Călin Popescu-Tăriceanu dă cărțile pe față

Care va fi soarta Guvernului Cioloș. Călin Popescu-Tăriceanu dă cărțile pe față

Care va fi soarta Guvernului Cioloș. Călin Popescu-Tăriceanu dă cărțile pe față
07 Iun 2016   •   21:58

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, în ediția de marți a emisiunii ''Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv',' că moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Cioloș are avantaje, dar și dezavantaje, pe care le-a detaliat.

''Guvernul și-a dat măsura incompetenței după ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni. ALDE a fost singurul partid care a avut curajul să spună,  președintelui că (n.r. guvernul tehnocrat) este o soluție forte proastă și că nu va funcționa, și se dovedește că e așa.Sigur ca la acest lucru s-a adăugat și lipsa de competență a multora dintre cei care formează cabinetul actual. Crizele s-au succedat lanț. La Ministerul Sănătății, criza bebelușilor din Argeș, criza dezinfectanților. La Ministerul Agriculturii, am trecut de 1 iunie, nu s-au plătit nici până astăzi subvențiile. La Ministerul Transporturilor, la Fondurile Europene.Întrebarea logică este: va fi moțiune sau nu va fi moțiune?''

Potrivit șefului Senatului, decizia de a schimba Executivul condus de Dacian Cioloș poate ține de un calcul politic cinic.

''Trebuie să stăm să cântărim ce se întâmplă pentru că în ambele cazuri nu avem numai avantaje, pentru că atunci era simplu de decis. Ce avem în situația în care menținem guvernul acesta: toate destructurarea asta, toate rezultatele bune care s-au obținut în ultimii ani riscă să se ducă pe apa sâmbetei. Adică, dezastrul continuă și se amplifică. Până la urmă e un calcul politic cinic pe care unii pot să-l facă. Eu privesc altfel - consecințele le suportă românii. Nici Dragnea nici eu nu mergem pe ideea ''lăsăm guvernul ca să-și arate și mai mult incompetența''.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat și care este riscul în cazul în care moțiunea de cenzură ar trece.

''Problema este instabilitatea care se produce după. Președintele, după cum știți, întervine în această situație. Pe cine numește președintele? Nu avem siguranța că președintele, așa cum a facut-o înainte, nu a acceptat practic să recunoască majoritatea care există în Parlament'', a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: Subiectiv ALDE motiune de cenzura
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close