Antena 3 CNN Politică Încă o lovitură pentru primarul din Baia Mare. Ce s-a decis în cazul lui Cătălin Cherecheș

Încă o lovitură pentru primarul din Baia Mare. Ce s-a decis în cazul lui Cătălin Cherecheș

Încă o lovitură pentru primarul din Baia Mare. Ce s-a decis în cazul lui Cătălin Cherecheș
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    06 Mai 2016   •   17:45

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a mai primit o lovitură, după ce a fost pus sub urmărire penală. A fost emis ordinul prefectului privind suspendarea mandatului de edil al lui Cătălin Cherecheș, informează infomm.ro.

Suspendarea durează până la încetarea măsurii arestării preventive, au arătat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţului Maramureş.

Pe 4 mai, Curtea de Apel Cluj a menţinut măsura arestării preventive în cazul primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Potrivit DNA, în 2014, Cătălin Cherecheş, în calitate de primar, i-a propus unei persoane, denunţător în cauză, să ocupe o funcţie de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

”În continuare, inculpatul Cherecheş i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât şi pentru continuarea în bune condiţii a activităţii clubului, cu condiţia ca o parte din banii primiţi de club să-i fie remişi edilului. Astfel, în baza înţelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, Cherecheş a pretins şi a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar”, susţin procurorii.

DNA precizează că, în perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheş, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susţinerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunţătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială.

Citiți și Cum își amenința primarul Cherecheș denunțătorii: Vrei să-ți vezi copilul în scaun cu rotile?

 

×
Subiecte în articol: Catalin Chereches suspendare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close