Antena 3 CNN Politică Ceartă pe scaune la Palate. Preşedinţia: Ponta a refuzat să stea lângă Băsescu

Ceartă pe scaune la Palate. Preşedinţia: Ponta a refuzat să stea lângă Băsescu

Ceartă pe scaune la Palate. Preşedinţia: Ponta a refuzat să stea lângă Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Apr 2014   •   13:08
Preşedinţia susţine că premierul Victor Ponta este cel care a refuzat să stea lângă preşedintele Traian Băsescu la şedinţa comună organizată cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aderarea la NATO

Într-un comunicat trimis Antena 3, purtărorul de cuvânt al Preşedinţiei afirmă că acesta este motivul pentru care Traian Băsescu a stat pe jilţul din faţa prezidiului Parlamentului. 

Prezent la şedinţa solemnă a Parlamentului, cu ocazia aniversării a 10 ani de apartenenţă a ţării noastre la NATO, preşedintele Traian Băsescu a preferat să facă notă discordantă de restul participanţilor la ceremonie. Drept urmare, Administraţia Prezidenţială a cerut să i se pună la dispoziţie jilţul regal.
 
Dacă în situaţii similare, preşedintele şi premierul stăteau umăr la umăr, pe toată durata şedinţei, şeful statului a stat în faţa prezidiului, în vreme ce premierul Victor Ponta a ocupat un loc în banca parlamentarilor. 

Ponta a spus că la şedinţa solemnă consacrată aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO a preferat să stea în sală, pe locul de deputat, şi nu la prezidiu, pentru că se simţea inconfortabil lângă preşedintele Băsescu, care stătea într-un jilţ "ca Ştefan cel Mare".
 
"Oricum, sincer să fiu, nu mă simţeam confortabil să stau lângă un domn cu jilţul, care îmi amintea ori de Ştefan cel Mare, ori de vreun personaj ridicol care uită că trăim în secolul al XXI-lea. Mi se pare absolut comic să văd pe cineva pe un jilţ. Putea eventual să stea Preafericitul Patriarh sau putea să stea Regele Mihai, dar să stea, aşa, un om ca şi noi, pe jilţ, acolo, şi să-l ia somnul, să picotească în timp ce vorbim, Doamne fereşte! De abia aştept, le-am şi spus celor de la Parlament, din decembrie să arunce scaunul ăla sau să-l ţină doar pentru Patriarh sau pentru Rege(...) Oricine altcineva stă pe jilţ din acela mi se pare că şi-a pierdut total simţul ridicolului şi nu-şi dă seama cât de comic devine. Deci, oricum n-aş fi stat acolo, lângă jilţul marelui domnitor", a spus Ponta.
   
El a adăugat că a preferat să stea pe locul său de deputat, un loc în care a stat şi pe când era în opoziţie.
    
Senatul şi Camera Deputaţilor au organizat, marţi, o şedinţă solemnă consacrată aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO, la şedinţă fiind prezent preşedintele Traian Băsescu, foştii şefi ai statului Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, precum şi principesa Margareta, dar şi foşti premieri.
   
Preşedintele Băsescu a avut un loc rezervat în faţa prezidiului, iar foştii şefi de stat şi foşti alţi oficiali implicaţi în aderarea la NATO au fost aşezaţi de o parte şi de alta a prezidiului.
    
În schimb, premierul Victor Ponta a stat în sală, în banca parlamentarilor.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close