Antena 3 CNN Politică Cererea lui Voicu de a se adresa plenului Senatului, respinsă. Votul pentru arestarea sa rămâne valabil

Cererea lui Voicu de a se adresa plenului Senatului, respinsă. Votul pentru arestarea sa rămâne valabil

Cererea lui Voicu de a se adresa plenului Senatului, respinsă. Votul pentru arestarea sa rămâne valabil
Sursa foto: Cãtãlin Voicu
30 Mar 2010   •   13:42

Senatorul Cătălin Voicu nu mai avea posibilitatea de a-şi ţine pledoaria în faţa colegilor săi parlamentari. Conducerea Senatuluia decis să nu admită cererea lui Voicu de anulare a votului dat în plen pe solicitarea DNA de încuviinţare a arestării sale preventive. Voicu invocase un viciu de procedură: faptul că potrivit regulamentului Senatului nu i s-a mai dat posibilitatea de a se adresa plenului înainte de votul propiu-zis.
Biroul Permanent a respins cererea lui Cătălin Voicu care a reclamat că votul dat săptămâna trecută nu ar fi valabil. Voicu a solicitat să se adreseze plenului Senatului în prima şedinţă de lucru, întrucât din anumite motive medicale nu a reuşit să-şi prezinte punctul de vedere la ultima şedinţă de plen în care senatorii au votat în favoarea arestării sale preventive.
Chestorul Senatului Constantin Dumitru (PDL) a explicat, marţi, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului, că decizia în cazul solicitării senatorului Cătălin Voicu a fost să nu se repete votul dat de plen săptămâna trcută, întrucât a fost unul "corect" şi nu unul "viciat" în niciun fel.
"Constituţia României şi Regulamentul Camerei Deputaţilor şi Senatului nu prevăd nicăieri că trebuie audiat neapărat în şedinţa de acordare a votului domnul senator Voicu", a declarat Constantin Dumitru.
Potrivit acestuia, votul din plen, de săptămâna trecută, rămâne valabil, pentru încuviinţarea cererii de arestare preventivă a senatorului PSD.
Senatorul Cătălin Voicu a solicitat în cererea adresată Biroului Permanent al Senatului să îi fie respectat dreptul constituţional, legal şi regulamentar de a fi ascultat în plenul Senatului României, în vederea încuviinţării cererii de arestare preventivă. Voicu cere punerea pe ordinea de zi a primei şedinţe de plen a Senatului a audierii sale.
Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, pesedistul Toni Greblă a susţinut că nu era obligatorie prezenţa lui Voicu în sală în momentul votului, mai ales că nu s-a primit niciun act medical din care să rezulte că acesta era în imposibilitatea de a veni la şedinţa de plen.
"Lucrurile sunt tranşate atât din punctul nostru de vedere ca partid, când am spus foarte clar că domnul Voicu, ca orice alt om de altfel trebuie să meargă în faţa judecătorilor, cât şi din punctul de vedere al Senatului", a susţinut luni liderul PSD, Victor Ponta pentru RFI.
Antena3.ro

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close