Antena 3 CNN Politică Cezar Preda: În PDL discuţiile nu sunt de "înaltă elevaţie"

Cezar Preda: În PDL discuţiile nu sunt de "înaltă elevaţie"

Cezar Preda: În PDL discuţiile nu sunt de "înaltă elevaţie"
19 Mar 2008   •   13:26
Vasile Blaga: Ţi-ai împrăştiat gunoaiele în toată ţara!
Cezar Preda: Tu eşti un gunoi!

Acesta este dialogul purtat între doi cunoscuţi lideri ai PD-L, potrivit ziarului Cotidianul. Cezar Preda (foto) este vicepreşedintele partidului, iar Vasile Blaga secretarul general. Cei doi cunoscuţi politicieni au folosit acest limbaj la o şedinţă a partidului, şi nu la un meci pasional de table, cum se mai întâmple printre preşedinţii cluburilor de fotbal. Mai mult, limbajul de acest tip este asumat de politicienii liberal-democraţi, fiind considerat unul firesc.

Cezar Preda a declarat la emisiunea News First de la News FM că "discuţiile din interiorul partidului nu sunt niciodată de înaltă elevaţie. Eu am asemenea discuţii nu numai cu Vasile Blaga, ci şi cu alţi colegi." Preda a susţinut că folosirea unui "limbaj ingineresc", nu a alterat prietenia dintre el şi Vasile Blaga. "Au fost nişte ironii, pe care eu le fac cu Vasile de câte ori ne întâlnim. Vocabularul nostru ar trebui să ne deranjeze numai pe noi. Nu ne interesează ce spun alţii", a declarat Cezar Preda la News FM.

Modelul dialogurilor fără "înaltă elevaţie" a fost lansat în PD chiar de actualul preşedinte Traian Băsescu. El a fost acuzat de presă în mai multe rânduri că obişnuia să folosească un limbaj colocvial la întâlnirile politice, pigmentând şedinţele cu replici fără perdea. Recent, jurnalistul Cristian Şuţu, de la Cotidianul, relata pe blogul personal că în 1997 Traian Băsescu i s-ar fi adresat direct cu o înjurătură. Prescurtat, ea ar putea fi redată aşa: dpm. Pentru varianta completă, consultaţi blogul lui Şuţu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close