Antena 3 CNN Politică Cosette Chichirău continuă războiul cu Șerban Nicolae. Deputata a depus plângere împotriva senatorului PSD

Cosette Chichirău continuă războiul cu Șerban Nicolae. Deputata a depus plângere împotriva senatorului PSD

Cosette Chichirău continuă războiul cu Șerban Nicolae. Deputata a depus plângere împotriva senatorului PSD
Sursa foto: foto: Facebook/ Cosette Chichirău
18 Dec 2017   •   15:46

Deputata Cosette Chichirău (USR) a depus plângere împotriva senatorului PSD Şerban Nicolae la Comisia de disciplină a Senatului şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, a informat Uniunea Salvaţi România, prin intermediul unui comunicat. 

"Deputata Cosette Chichirău a depus o sesizare disciplinară la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului împotriva senatorului Şerban Nicolae, pentru afirmaţiile jignitoare publice la adresa sa, şi a formulat o petiţie către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru aceleaşi fapte. În aceste plângeri se arată că senatorul Şerban Nicolae, în timpul dezbaterilor în şedinţa plenară a Camerei Deputaţilor, a făcut afirmaţii repetate jignitoare, inclusiv de natură sexuală, la adresa deputatei Cosette Chichirău, însoţite de calificative care puneau la îndoială atât competenţele profesionale, cât şi practicile de igienă", a menţionat sursa citată. 

USR a mai precizat că în plângerea către CNCD se arată că, prin mesajul senatorului, "rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual, asociind imaginea femeii unui act sexual, perpetuând astfel un climat discriminatoriu faţă de femei". Au fost depuse totodată înscrisuri, documente şi înregistrări care să dovedească acuzaţiile. 

"Întreg demersul senatorului Şerban Nicolae, care ştia foarte bine că este filmat, a fost unul misogin. Nu doar eu am fost jignită, ci a fost lezată însăşi demnitatea femeii. Acest tip de comportament suprimă participarea femeilor în viaţa publică şi politică, menţinând o societate discriminatorie în care nu suntem fericiţi să trăim", a declarat Cosette Chichirău. 

Deputata USR solicită Senatului "aplicarea celor mai drastice măsuri disciplinare împotriva senatorului Şerban Nicolae", şi anume aplicarea avertismentului public scris şi interdicţia de a reprezenta acest for în relaţiile interne şi externe ale acestuia pe o perioadă de trei luni. 

Din partea CNCD, deputata solicită aplicarea unei amenzi contravenţionale şi obligativitatea de a publica în mass-media un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei. 

Senatorul PSD Şerban Nicolae şi deputatul USR Cosette Chichirău au avut, pe 6 decembrie, un schimb dur de replici, în timpul protestului USR din sala de plen a Camerei Deputaţilor, unde se discuta proiectul de modificare a statutului magistraţilor. 

Disputa s-a desfăşurat în timp ce Chichirău transmitea live din plen cu telefonul mobil. 

Ulterior, Cosette Chichirău a declarat că a fost înjurată de Şerban Nicolae şi a anunţat că îl acţionează în judecată, în timp ce social-democratul a cerut scuze alegătorilor săi pentru reacţia pe care a avut-o. 

×
Subiecte în articol: plangere senator razboi
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close