Cine este Valentin Popa, propunerea PSD pentru Ministerul Educaţiei

de D.G.    |    26 Ian 2018   •   14:05
Cine este Valentin Popa, propunerea PSD pentru Ministerul Educaţiei foto: monitorulsv.ro

CINE ESTE VALENTIN POPA. Valentin Popa, propunerea PSD pentru ministerul Educaţiei, este rector al Universităţii din Suceava.

Acesta a absolvit Institutul Politehnic din Iaşi şi este inginer în Electronică şi telecomunicaţii, iar ulterior a susţinut şi titlul de doctor în domeniul Componente, dispozitive şi circuite electronice la aceeaşi instituţie, scrie gandul.info.

CINE ESTE VALENTIN POPA. În perioada 1989-1992 a fost preparator inginer la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, între 1992 şi 1995 - asistent inginer, iar în intervalul 1995-1999 şef lucrări inginer tot la Universitatea din Suceava. Acesta şi-a continuat activitatea în instituţia de învăţământ superior fiind, pe rând, conferenţiar, profesor doctor inginer şi conducător de doctorat.

Numele lui Valentin Popa a apărut în presa locală în mai multe subiecte controversate. Ziarul Obiectiv de Suceava scria în vara anului trecut că universitarii suceveni s-au plimbat în ultimul an cu bilete de avion cumpărate prin firma care a angajat-o pe soţia rectorului.

CINE ESTE VALENTIN POPA. Soţia rectorului USV, Valentin Popa, încasa bani de la această firmă, West Travel SRL Suceava, de pe poziţia de casieră. Mai mult, proprietara societăţii menţionate, Oana Coşman, figurează ca angajată a Facultăţii de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică.

Conform mai multor surse, familia rectorului şi cea a patronilor agenţiei de turism ar fi înrudite. Rectorul USV a negat existenţa vreunui conflict de interese, sub pretextul că nu a obţinut niciun beneficiu, mai scriu jurnaliştii locali.

CINE ESTE VALENTIN POPA. PSD Suceava a anunţat că îl va susţine pe profesorul universitar Valentin Popa, rectorul Universităţii din Suceava, pentru a prelua funcţia de ministru al Educaţiei. Potrivit unor surse citate de presa locală, Valentin Popa ar fi participat, miercuri, la şedinţa Biroului Politic al organizaţiei municipale PSD Suceava, unde a stat la prezidiu alături de Ioan Stan şi Dan Ioan Cuşnir.

 

 

x close