Antena 3 CNN Politică Cine i-a luat locul lui Nicușor Dan la șefia USR ca interimar, după demisia acestuia

Cine i-a luat locul lui Nicușor Dan la șefia USR ca interimar, după demisia acestuia

Cine i-a luat locul lui Nicușor Dan la șefia USR ca interimar, după demisia acestuia
Sursa foto: Foto: Facebook/Nicușor Dan
01 Iun 2017   •   20:59

Vicepreşedintele care a obţinut cele mai multe voturi la Congresul USR, Elek Levente, va fi preşedintele interimar al formaţiunii politice, după ce Nicuşor Dan a anunţat, joi, că a demisionat din funcţia de preşedinte al USR, dar şi din calitatea de membru de partid.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi Agerpres, Biroul Naţional va declanşa procedurile statutare după ce filiala USR sector 6 din Bucureşti va lua act de demisia lui Nicuşor Dan.

Conform statutului USR, preşedintele interimar va fi vicepreşedintele care a obţinut cele mai multe voturi la Congresul USR, Elek Levente, preşedintele filialei USR Cluj, iar un nou preşedinte al partidului va fi ales de Congres care se convoacă, potrivit statutului, "de îndată".

Biroul Naţional a decis, cu largă majoritate, convocarea Comitetului Politic al partidului în termenul statutar de 15 zile.

"În cadrul şedinţei de miercuri, 31 mai, Biroul Naţional al partidului Uniunii Salvaţi România a adoptat prin vot majoritar o decizie de poziţionare a USR împotriva iniţiativei de modificare a art. 48 din Constituţie. Definiţia actuală, perfect funcţională de 25 de ani, nu a avut şi nu are niciun impact asupra valorilor tradiţionale sau moderne ale societăţii noastre de astăzi. Această iniţiativă de modificare a Constituţiei este un demers inutil care nu rezolvă în niciun fel vreo problemă actuală a societăţii, dar generează în fapt contextul unui recensământ pentru dezbinare. Urmare a acestei decizii, preşedintele partidului, domnul Nicuşor Dan a decis să îşi prezinte, joi, 1 iunie, public demisia din cadrul USR", se arată în comunicatul Biroului Naţional al USR.

Deputatul Nicuşor Dan a declarat, joi, la Parlament, că a demisionat din funcţia de preşedinte al USR, dar şi din calitatea de membru de partid, având în vedere, printre altele, decizia Biroului Naţional al formaţiunii, care s-a pronunţat împotriva redefinirii familiei în Constituţie.

"Sunt trei motive importante pentru care o fac. Unul dintre ele - opinia mea fermă că lucrul cel mai rău care se poate întâmpla în România acum este ca dezbaterea principală să nu fie pe cine fură, cine nu fură, ci pe cine apără tradiţiile şi pe cine nu le apără. Şi în felul ăsta o să ajungem că 20 de ani oamenii care fură o să fure în continuare, spunând că apără tradiţiile şi ăsta este un pericol uriaş pentru România. Al doilea motiv este că simt o datorie pentru oamenii care ne-au votat. Tema aceasta a familiei este o temă foarte importantă pentru fiecare dintre ei, este o temă intimă, care ţine de identitate, de sentimentul religios. Chiar dacă ea este importantă pentru ei ca persoane, chiar dacă nu este importantă pentru societate acum şi pentru că USR a fost votat şi de oameni care sprijină acest referendum (...) şi de oameni care nu-l sprijină, e, din nou, convingerea mea fermă că USR-ul trebuie să se adreseze şi unora şi altora", a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, al treilea motiv al demisiei sale ţine de onoare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Nicușor Dan demisie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close