Antena 3 CNN Politică Cine pleacă, cine rămâne la şefia presei de stat: Raportul lui Sassu respins, Ţoghină şi SRR lăudaţi în comisii

Cine pleacă, cine rămâne la şefia presei de stat: Raportul lui Sassu respins, Ţoghină şi SRR lăudaţi în comisii

Cine pleacă, cine rămâne la şefia presei de stat: Raportul lui Sassu respins, Ţoghină şi SRR lăudaţi în comisii
Sursa foto: Alexandru Sassu
17 Feb 2010   •   13:00

Votul dat miercuri în comisiile parlamentare de cultură pe rapoartele de activtate ale televiziunii şi radiolui public prefigurează soarta actualilor conducători ai acestor instituţii publice de presă. Dacă raportul de activitate pe 2008 al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a fost adoptat în unanimitate , iar şefa Radioului Public, Maria Ţoghină, a fost felicitată pentru activitatea sa, preşedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu nici nu a mai dat pe la comisii, fiind dealtfel sigur de rezultat. Raportul de activitate SRTv a fost respins lejer de reprezentanţii actualei puteri, pe fondul boicotulului parlamentarilor PSD şi PNL, dar şi a preşedintelui-director general al TVR, Alexandru Sassu.

Sassu a invocat a stăzi motive de sănătate pentru a absenta de la şedinţa dedicată pregătirii debarcării sale din fruntea televiziunii publice. Membrii PSD şi PNL din comisie au preferat la rândul lor să se retragă de la dezbateri, după ce coleii de la putere au refuzat să amâne şedinţa pentru o dată ulterioară.
"Am primit o scrisoare din partea domnului Sassu cum că nu poate veni astăzi la Comisii, în condiţiile în care noi l-am invitat acum o săptămână", a spus Raluca Turcan, preşedintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaţilor, precizând că Alexandru Sassu a invocat că s-ar afla sub tratament medical.
Ea a mai spus că nu este pentru prima dată când Alexandru Sassu a refuzat să vină la audierile Parlamentului invocând astfel de motive.
În schimb, deputatul PSD Victor Socaciu a atras atenţia asupra faptului că Alexandru Sassu a fost prezent în nenumărate ocazii la comisiile de specialitate din Parlament. "Nu cred că putem să creăm un litigiu vizavi de această persoană", a spus Socaciu, propunând luarea în calcul a prezumţiei de nevinovăţie.
După o pauză de consultări, grupul parlamentar PSD a anunţat că se va retrage de la discutarea raportului TVR pe anul 2008. "Noi ne menţinem punctul de vedere, să discutăm raportul în prezenţa domnului Sassu, până nu vine domnia sa, noi ne retragem de la lucrări. Dacă Sassu nu e aici, noi ne retragem", a transmis Florin Pâslaru, deputat PSD.
Imediat, majoritatea parlamentarilor PSD au ieşit de la dezbaterea Comisiilor de Cultură, însă Raluca Turcan, preşedintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaţilor, a supus la vot propunerea ca raportul de activitate al TVR să fie discutat la o dată ulterioară.
În urma votului, 15 senatori şi deputaţi au votat împotriva amânării raportului, în timp ce 4 au votat pentru continuarea discuţiilor asupra raportului. Ulterior, toţi parlamentarii PSD au ieşit de la şedinţa Comisiilor.

Liniştiţi, reprezentanţii PDL şi UDMR au respins rapid raportul de activitate pe anul 2008 al SRTv, cu 15 voturi "pentru" şi 1 "abţinere".

Altă turnură a evenimentelor a avut loc în cazul analizei raportului radioului public în comisiile de specialitate. Acesta a fost aprobat cu unanimitate de voturi, iar directorul SRR, Maria Ţoghgină a fost chiar felicitată de Turcan pentru activitatea sa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close