Antena 3 CNN Politică Cioloș, pentru Le Figaro: România asigură un control eficient al frontierelor externe ale UE

Cioloș, pentru Le Figaro: România asigură un control eficient al frontierelor externe ale UE

Cioloș, pentru Le Figaro: România asigură un control eficient al frontierelor externe ale UE
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    22 Ian 2016   •   22:06
România asigură un control eficient al frontierelor externe ale Uniunii Europene și ar merita cel puțin o recunoaștere a eforturilor sale printr-o decizie de aderare la spațiul Schengen cu frontierele sale aeriene, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș în cadrul unui interviu pentru Le Figaro, acordat cu prilejul vizitei de două zile pe care a efectuat-o în Franța, informează agerpres.ro.
 
Prim-ministrul român afirmă în interviul publicat vineri că este frustrant pentru el să vadă că România nu a fost încă acceptată în Schengen, deși țara noastră îndeplinește criteriile necesare.
 
”Cu prilejul întâlnirii mele cu președintele Francois Hollande, am pledat pentru o susținere de către Franța a abordării noastre. În contextul actual, dorim cel puțin o recunoaștere a eforturilor făcute prin deschiderea frontierelor aeriene. Asta nu ar adăuga o problemă în plus pentru Schengen”, a afirmat Cioloș potrivit Le Figaro.
 
Dacian Cioloș a mai afirmat că ”în calitate de prim-ministru, nu mai accept ca țara mea să fie tratată diferit”, referindu-se la faptul că în ultimii ani discuția despre aderarea la Schengen a fost asociată de cea privind progresele în lupta împotriva corupției. 
 
”Când vorbim despre lupta împotriva corupției, România a făcut progrese. Și nu sunt sigur că este țara care pune cele mai mari probleme în materie astăzi”, a declarat premierul român.
 
Întrebat dacă afluxul de refugiați ar putea îngreuna demersul României de aderare la Schengen, Dacian Cioloș a răspuns: ”Noi asigurăm un control eficient al frontierelor externe al frontierelor externe și am dovedit-o. Dacă toate țările ar face la fel, nu am avea poate această problemă”.
 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş frontiere
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close