Antena 3 CNN Politică Cioloș: Cred că un guvern tehnocrat este o excepție, și nu o soluție

Cioloș: Cred că un guvern tehnocrat este o excepție, și nu o soluție

Cioloș: Cred că un guvern tehnocrat este o excepție, și nu o soluție
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    20 Ian 2016   •   20:52
Premierul Dacian Cioloș le-a spus miercuri studenților Universității de Științe Politice din Paris că un guvern tehnocrat reprezintă o soluție tranzitorie și că un asemenea Executiv trebuie să fie o excepție, și nu o regulă.
 
"După părerea mea, nu cred că o democrație se poate construi pe guverne tehnocrate. Cred că un guvern tehnocrat este o excepție și nu o regulă și cu atât mai puțin o soluție. Dacă împingem la extrem, modelul unui guvern tehnocrat este un mod de a nega democrația. Pentru că ce este democrația reprezentativă? Este un Parlament ales direct de popor și care emană apoi un guvern. Desigur, Guvernul meu a fost votat de Parlament, de partidele politice reprezentate în Parlament, dar fără să aibă reprezentanți în Guvern. (...) Este o soluție, să spunem, tranzitorie și pentru mine este clar că un guvern tehnocrat nu este o soluție pe termen lung", a afirmat Cioloș, potrivit agerpres.ro.
 
El a spus că speră ca România să aibă "suficientă credibilitate în societate, pentru a-și putea asuma un guvern care să fie recunoscut și respectat de popor".
 
"Dar, dacă pentru asta trebuie să se facă o pauză, pentru ca partidele politice să-și facă propria analiză, să-și redefinească proiectele, structura și să facă noi oferte societății — România va avea alegeri la sfârșitul acestui an—, atunci este o soluție tranzitorie, pe care noi, în calitate de guvern tehnocrat, încercăm să o utilizăm cât mai bine posibil, lansând proiecte de reformă, care pot fi puse în practică mult mai ușor de un guvern care nu e politic și care nu are teama unei reacții electorale la finalul mandatului. Eu și Guvernul meu nu avem intenția să ne prezentăm în alegeri", a afirmat Cioloș în fața studenților francezi.
 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş guvern tehnocrat
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close