Antena 3 CNN Politică Ciorovăială la deputaţi pe modul de vot: Să desfiinţăm cartelele, să votăm în avion, pe apă, sub apă

Ciorovăială la deputaţi pe modul de vot: Să desfiinţăm cartelele, să votăm în avion, pe apă, sub apă

Ciorovăială la deputaţi pe modul de vot: Să desfiinţăm cartelele, să votăm în avion, pe apă, sub apă
Sursa foto: Valeriu Zgonea
17 Mar 2010   •   15:21

Deputaţii democrat-liberali şi cei social-democraţi s-au certat minute bune în plenul Camerei de miercuri pe tema modului de vot. Trei deputaţi ai puterii şi-au uitat acasă cartelele de vot cu care puteau să voteze peoriectele de lege. Propunerea liderului grupului PDL, Mircea Toader ca aceştia să poată vota în plen, cu ridicare de mână, a oferit pretextul ideal pentru social-democraţi să facă tapaj pe tema democraţiei care ar putea fi afecattă prin crearea unui aseemenea ?precedent periculos? deşi chiar respectivii deputaţi ceruseră să li se permită de către colegi să-şi exercite acest drept în mod deschis. Într-un final, PDL a dat înapoi, iar deputaţii uituci nu au putut să mai voteze.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase i-a întrebat pe deputaţii fără cartele electronice cum doresc să voteze. Cum aceştia şi-au exprimat dorinţa de participa la lucrări, Roberta Anastase a vrut să ştie dacă plenul ar fi de acord ca aceştia să voteze cu mâinile ridicate, în timp ce ceilalţi votau cu cartelele.
Imediat, unii deputaţi ai PSD au sărit pentru a invoca "un precedent periculos", prin faptul că unii votează deschis, iar alţii electronic, ei avertizând că voturile nu ar putea fi consemnate pe stenograma şedinţei.
Liderul grupului parlamentar al PDL, Mircea Toader a propus ca deputaţii în cauză să dea votul final la unele proiecte de lege "cu mâinile ridicate" şi nu prin vot electronic, lucru care i-a nemulţumit pe reprezentanţii opoziţiei.
"Eu propun să desfiinţăm cartelele, să votăm în avion, pe apă, sub apă, în autobuze, poate votăm şi prin corespondenţă, să fiţi mai aproape de oameni, împreună cu ei. Lăsând gluma, avem un Regulament şi nu putem să votăm în două feluri", a replicat social-democratul, Valeriu Zgonea, acuzând PDL că propune votul deschis şi nu cel electronic ori de câte ori nu sunt toţi deputaţii prezenţi la lucrările Camerei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close