Antena 3 CNN Politică Conflict la independenţi: Oprea, strâns cu uşa de foştii liberali pentru posturi de conducere şi program

Conflict la independenţi: Oprea, strâns cu uşa de foştii liberali pentru posturi de conducere şi program

Conflict la independenţi: Oprea, strâns cu uşa de foştii liberali pentru posturi de conducere şi program
Sursa foto: Liviu Câmpanu
22 Mar 2010   •   13:04
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Tensiuni grave în rândurile parlamentarilor independenţi. Cei zece senatori şi deputaţi care au părăsit PNL pentru proiectul unui nou partid sunt pe punctul de a spune nu noii formaţiuni politice, Uniunea Naţională pentru Progresul României, nemulţumiţi de faptul că nu au nici un reprezentant în vreuna din funcţiile cele mai importante de conducere, susţin surse parlamentare din cadrul acestui grup.

În prezent ei ameninţă cu părăsirea grupului şi activarea ca independenţi în cazul în care deloeranţelor lor nu sunt ascultate de Gabriel Oprea şi restul colegilor ex-social-democraţi, mai susţin sursele citate. Atât postul de preşedinte, cât şi cel de lider executiv, preşedinte de onoare şi de secretar general sunt rezervate deja numai foştilor social-democraţi care deţin majoritatea în acest grup într-o proporţie de doi la unu. Foştii liberalii mai sunt iritaţi şi de faptul că programul politic de centru-stânga elaborat de Eugen Nicolicea nu cuprinde nici un principiu liberal.

Potrivit surselor citate, parlamentarii care au migrat sau au fost daţi afară de la PNL se tem că vocea lor nu va mai conta în viitorul partid, în condiţiile în care nu au primit nici un reprezentant în primul pluton de funcţii de conducere, ci numai câteva funcţii de vicepreşedinţi.

?Noi susţinem ideea unui partid de centru nu de centru-stânga cu valori şi principii social-democrate? ne-au declarat sursele citate. Potrivit acestora, în planul iniţial era vorba de o reprezentare egală a celor două grupuri în viitorele structuri de conducere al noii formaţiuni politice. Migraţiile masive dinspre PSD spre gruparea Oprea a dublat efectivul foştilor social-democraţi în defavoarea ex-liberalilor.

Valenţele de stânga ale programului politic cât şi ieşirile publice ale unor colegi de grup care au statuat ideea că viitoare conducere UNPR va fi formată din Marian Sârbu, preşedinte, Gabriel Oprea, lider executiv, Cristian Diaconescu, preşedinte de onoare şi Neculai Onţanu, secretar general a pus capac nemulţumirilor grupării conduse de liderul de la Senat, Liviu Câmpanu.

Potrivit lui Câmpanu, astăzi după-amiază la şedinţa de grup, cele două tabere vor avea o discuţie pe această temă, urmând ca în funcţiiole de finalitatea acestora foştii liberali să ia o decizie cu privire la rămânerea lor în acest proiect politic.
?Vom avea astăzi o discuţie să vedem dacă ne putem armoniza punctele de vedere. Vom lua o decizie după? s-a limitat în declaraţii Câmpanu, pentru Antena3.ro.
Conform surselor prlamentare citate, foştii liberaliau luat în calcul posibilitatea de a activa ca indpendenţi, separat de partidul lui Oprea în cazul în care doleanţele lor nu vor găsi o soluţionare adecvată din partea colegilor veniţi dinspre PSD.
În prezent din grupul parlamntarilor independenţi fac parte 5 deputaţi şi tot atâţia senatori care şi-au dat demisia sau au fost daţi afară din PNL în ultimele luni: Dan Bordeianu, Emil Bostan, Mircea Irimescu, Rebenciuc Niculai şi Ţăbugan Ion la Cameră, respectiv Liviu Câmpanu,.Cezar Măgureanu, Ovidius Mărcuţianu, Nedelcu Vasile şi Tiberiu Prodan la Senat.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Val de aer polar peste România!
x close