Antena 3 CNN Politică Consilier PDL cercetat după ce a folosit o diplomă falsă de bacalaureat pentru a absolvi o facultate

Consilier PDL cercetat după ce a folosit o diplomă falsă de bacalaureat pentru a absolvi o facultate

Consilier PDL cercetat după ce a folosit o diplomă falsă de bacalaureat pentru a absolvi o facultate
11 Feb 2011   •   09:42

Consilierul PDL în CJ Dâmboviţa Vasile Moise, preşedinte al filialei dâmboviţene a Partidei Romilor Pro Europa, este urmărit penal de procurori pentru înşelăciune şi uz de fals, fiind acuzat că a folosit o diplomă de bacalaureat falsificată pentru a absolvi cursurile unei facultăţi, informează Mediafax.
   
Procurorii Parchetul Judecătoriei Târgovişte au confirmat, joi, începerea urmăririi penale în cazul lui Vasile Moise, acuzat că a folosit o diplomă de bacalaureat falsificată pentru a absolvi cursurile Facultăţii de Inginerie Managerială şi a Mediului din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti, ulterior înscriindu-se pentru studiile de masterat.
   
Vasile Moise este consilier PDL în Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi preşedinte al filialei dâmboviţene a Partidei Romilor Pro Europa.
   
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dâmboviţa, cazul a fost cercetat de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa, iar anchetatorii au stabilit că diploma de bacalaureat falsificată atestă faptul că, în perioada 1980-1984, învinuitul ar fi absolvit cursurile unui liceu din Târgovişte.
   
"Din cercetări reiese faptul că Vasile M. a fost înscris în perioada 1980-1982 la Liceul Industrial nr.2 Târgovişte, absolvind clasa a IX-a la seral, iar în clasa a X-a a fost exmatriculat pentru absenteism. În perioada 2007-2010 cel în cauză a folosit diploma falsă pentru a se înscrie la facultate, absolvind cu diplomă de licenţă o facultate din cadrul unei universităţi din Bucureşti în anul 2010. În toamna aceluiaşi an, s-a înscris la cursul de masterat în Drept, organizat de o universitate din Târgovişte, de unde a solicitat retragerea în momentul în care a aflat despre cercetările poliţiştilor. În acest caz a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, comisar Mihaela Savu.
   

×
Subiecte în articol: consilier pdl diploma facultate procurori
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close