Antena 3 CNN Politică Consiliu PSD pe 11 martie, special pentru Năstase. Filialele fără vicelideri, recompensate cu secretari executivi

Consiliu PSD pe 11 martie, special pentru Năstase. Filialele fără vicelideri, recompensate cu secretari executivi

Consiliu PSD pe 11 martie, special pentru Năstase. Filialele fără vicelideri, recompensate cu secretari executivi
Sursa foto: Adrian Nãstase
01 Mar 2010   •   14:01

Adrian Năstase va fi reconfirmat preşedintele al Consiliului Naţional în data de 11 martie când a fost programată de către membrii Comitetului Executiv al PSD şedinţa acestui for destinată alegerii unei noi conduceri. Potrivit unor surse social-democrate, Adrian Năstase este dat ca favorit pentru ocuparea acestei funcţii pentru încă patru ani. Comitetul Executiv a mai decis şi alegerea a 9 secretari executivi abilitaţi pe câte un domeniu de activitate, printre ei numărându-se europarlamentara Corina Creţu(internaţional) şi deputaţii Cristian Rizea(diaspora) şi Andrei Dolineaschi(comunicare internă), acesta din urmă fiind un reprezentant al taberei Geoană.

Au mai fost desemnaţi în aceste funcţii o serie de reprezentanţi din partea filialelor judeţene care au susţinut candidatura lui Victor Ponta, dar ai căror candidaţi, precum Ioan Stan sau Constantin Nicolescu, nu au prins la Congres un post de vicepreşedinte de partid. Este cazul lui Radu Cristian Georgescu, fost senator de Mureş, pus secretar executiv pe domeniul resurselor urmane, Adrian Ţuţuianu, senator de Dâmboviţa, fieful lui Ioan Stan, care se va ocupa de domeniul juridic, Ciprian Luca, deputat cu speranţe de viitor lider PSD Arad, Nicu Vasilescu şi hunedoreanul Laurenţiu Nistor, însărcinaţi cu campaniile electorale şi Mircea Drăghici, ultimul deputat de Argeş, un alt partizan deschis al noului lider de partid.

Membrii Comitetului Executiv al PSD au decis luni, convocarea Consiliului Naţional al partidului pentru data de 11 martie. Lucrările acestui for sunt programate pentru alegerea unei noi conduceri, preşedinte şi şefi de departamente interne, procedură care survine alegerii noii garnituri de lider de partid la Congresul din 20 febraurie a.c.

Până în prezent, numai actualul deţintor al acestei funcţii, Adrian Năstase, şi-a manifestat intenţia de a candida pentru un nou mandat, el fiind dat va favorit pentru ocuparea acestui post.

Pe lângă alegerea unui nou preşedinte, Consiliul Naţional va lua în discuţie şi principalele direcţii de acţiune în plan ideologic, raportarea la modificarea Constituţiei şi va propune un model economic şi social specific PSD pentru perioada post-criză.

Preşedintele PSD. Victor Ponta a anunţat şi convocarea Conferinţei Naţionale a Seniorilor, în data de 18 martie, precum şi a Ligii Naţionale a Aleşilor Locali, în aprilie.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close