Antena 3 CNN Politică Costin Georgescu: Actuala Constituţie e suficientă, extrasuficientă cu privire la drepturile minorităţilor. Nu cred că mai era nevoie de ceva în plus

Costin Georgescu: Actuala Constituţie e suficientă, extrasuficientă cu privire la drepturile minorităţilor. Nu cred că mai era nevoie de ceva în plus

de M.Z.    |    13 Iun 2013   •   21:59

Constituţia în vigoare "este suficientă" în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor, a spus joi fostul director al SRI, Costin Georgescu, după ce Comisia de revizuire a adoptat o serie de amendamente ale UDMR care privesc minorităţile naţionale.

 
"Eu cred că actuala Constituţie care este încă în vigoare e suficientă cu privire la drepturile minorităţilor în această ţară. România a rezolvat bine problema minorităţilor şi nu cred că mai era nevoie de ceva în plus", a comentat Costin Georgescu, în ediţia de joi a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.
 
"Era cam suficient ce era în Constituţie, era extrasuficient comparativ cu alte ţări. Să comparăm ce e în Franţa, Spania, Italia. Să sperăm că se mai schimbă lucrurile când se discută în Parlament, în plen", a adăugat fostul director al Serviciului Român de Informaţii.
 
Comisia de revizuire a adoptat, joi, o serie de amendamente ale UDMR care privesc minorităţile naţionale, inclusiv dreptul de a-şi folosi în mod liber, inclusiv în spaţiul public, "propriile simboluri naţionale care reprezintă identitatea lor etnică, culturală, lingvistică şi religioasă"


 

×
Subiecte în articol: Constitutie Subiectiv

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close