Crin Antonescu despre testarea psihologică a politicienilor: Ar fi distractiv

de N.B.    |    19 Oct 2012   •   13:46
Crin Antonescu despre testarea psihologică a politicienilor: Ar fi distractiv Foto: Agerpres

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că nu ar avea nimic împotrivă ca politicienii şi magistraţii să fie supuşi nor teste psihologice şi de inteligenţă, dar avertizează că nicăieri în lume nu este prevăzut în lege aşa ceva, relatează Agerpres.

Antonescu a afirmat că nu are motive să refuze, considerând că ar fi chiar distractiv o astfel de testare.

"Eu, personal, da, sunt de acord şi chiar dacă nu le impune legea, ne putem întâlni şi face una. (...) Din punctul meu de vedere, sigur, ar fi distractiv, aşa încât nu am de ce să refuz", a spus liderul liberal.

"Din punct de vedere al legislaţiei, atrag atenţia că nicăieri în lume nu există o asemenea legislaţie", a completat Antonescu.

CSM analizează posibilitatea introducerii în legislaţie a unor prevederi care să permită aplicarea efectivă în practică a unor dispoziţii existente privind suspendarea din profesie a magistraţilor care suferă de boli psihice şi supunerea acestora evaluărilor comisiilor medicale de specialitate.
   
Astfel, CSM a elaborat un proiect de propunere pentru modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor ş procurorilor în vederea eficientizării art. 62 şi 64, care reglementează situaţiile de suspendare din profesie a magistraţilor care suferă de boli psihice.

CSM vrea ca legea să reglementeze şi un mecanism efectiv prin care magistraţii aflaţi într-o astfel de situaţie să poată fi constrânşi să se prezinte în faţa comisiei medicale de expertiză pentru a se stabili dacă suferă de boli psihice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close