Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu cere demisia lui Adrian Cioroianu (VIDEO)

Cristian Diaconescu cere demisia lui Adrian Cioroianu (VIDEO)

Cristian Diaconescu cere demisia lui Adrian Cioroianu <font color=red>(VIDEO)</font>
06 Apr 2008   •   13:50

Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a lansat un atac dur duminică la adresa Ministerului Afacerilor de Externe şi a ministrului Adrian Cioroianu. Atacul este legat de un incident semnalat şi de mass media: un român în vârstă de 33 de ani a murit de foame în timp ce se afla în detenţie într-un penitenciar din Cracovia. Tânărul şi-a susţinut nevinovăţia pe toată perioada detenţiei, şi a cerut asistenţă consulară autorităţilor române.

Cristian Diaconescu consideră inacceptabil modul în care cetăţeanul român a fost tratat de autorităţi şi solicită ca Ministerul Afacerilor Externe să demareze o anchetă pentru clarificarea condiţiilor care au dus la crearea unei astfel de situaţii fără precedent în Europa după căderea comunismului. El consideră că în contextul creat ?asumarea responsabilităţii, eventual prin demisie, a ministrului de Externe, ar trebui să reprezinte un comportament natural?.

Citiţi UN ROMÂN A MURIT DE FOAME ÎNTR-UN PENITENCIAR DIN CRACOVIA

CRISTIAN DIACONESCU A CERUT DEMISIA MINISTRULUI DE EXTERNE

Într-un comunicat emis de ministerul Afacerilor Externe se arată că ambasada română nu a fost înştiinţată de către autorităţile polone în legătură cu decizia românului Daniel Crulic de a intra în greva foamei. După ce oficialii români au aflat de reţinerea bărbatului şi de începerea anchetei, Ambasada României la Varşovia a solicitat un tratament corect pentru deţinutul român, prin intervenţii la conducerea penitenciarului şi la procurorul de caz, în limitele competenţelor sale.

Din discuţiile purtate în luna octombrie a anului trecut, între reprezentantul Ambasadei României si autorităţi, a rezultat că pe toată perioada anchetei, cetăţeanului român i s-a asigurat un tratament corect, acesta beneficiind şi de traducător autorizat şi avocat din oficiu, se mai arată în comunicat. În plus, Ambasada României la Varşovia a sesizat organele poloneze de justiţie de la care s-au primit răspunsuri privind declanşarea unei anchete pentru elucidarea cauzelor care au condus la decesul românului.

Cristian Diaconescu a vorbit şi despre summitul NATO care s-a desfăşurat la Bucureşti. El consideră că acesta a fost un succes de imagine pentru România. Cu toate acestea, cetăţenii ar trebui să fie informaţi în legătură cu toate deciziile luate de ţara noastră cu ocazia reuniunii NATO. Printre acestea, suplimentarea trupelor româneşti în Afganistan şi crearea scutului anti-rachetă.

Social democraţii au cerut şi audierea în Parlament a miniştrilor români ai Apărării, respectiv de Externe. Cristian Diaconescu a afirmat că prezentarea agendei de politică externă a României în Parlament este obligatorie deoarece deciziile nu reprezintă secrete de stat, ci angajamente pe banii cetăţenilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close