Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu e candidatul PSD la Primăria Capitalei

Cristian Diaconescu e candidatul PSD la Primăria Capitalei

Cristian Diaconescu e candidatul PSD la Primăria Capitalei
11 Apr 2008   •   11:57
Final neaşteptat în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. În unanimitate, social-democraţii l-au desemnat pe Cristian Diaconescu candidat la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei. "Suntem mai aproape de această primărie ca niciodată. Nu am avut niciun fel de rezervă şi mă bucur foarte mult de colaborarea lui Miron Mitrea si a lui Marian Vanghelie", a declarat Cristian Diaconescu la finalul şedinţei.

Diaconescu: Mă bucur de colaborarea lui Mitrea şi a lui Vanghelie -

Răsturnare de situaţie la PSD
Răsturnare de situaţie, aşadar, la vârf de PSD, unde în ultimele zile a avut loc un adevărat maraton al scenariilor şi al negocierilor. S-au vehiculat multe nume grele din partid pentru Primăria Capitalei. Primele informaţii despre o posibilă candidatură a lui Cristian Diaconescu au apărut joi seară, când liderii formaţiunii i-ar fi făcut această propunere.

Bătălia declaraţiilor adusese în primul eşalon cu totul alte nume, Marian Vanghelie şi Sorin Oprescu fiind creditaţi ca principalii adversari la Primărie. În ultima săptămână, a fost aruncat în bătălie şi numele lui Miron Mitrea, ca soluţie de compromis. Şeful de campanie electorală a PSD a făcut însă un pas înapoi încă înaintea şedinţei de azi a PSD, declarându-se surprins că numele său apare în această cursă.

?Nu mi s-a cerut acest lucru şi spun tot timpul: nu mi-e foarte clar cum a ajuns numele meu în discuţia asta largă, nu mi s-a propus să candidez, nu m-am oferit să candidez?, susţinea Mitrea. Cert este că, prin desemnarea lui, PSD a dorit să stingă disputa dintre Marian Vanghelie şi Sorin Oprescu. Iată că Mitrea s-a retras, iar locul său a fost luat de mai tânărul vicepreşedinte al PSD.

Sorin Oprescu, ghimpele din coasta PSD
Nu este clar ce se va întâmpla cu Sorin Oprescu, cel care le-a dat cele mai mari emoţii social-democraţilor. Senatorul a avertizat în nenumărate rânduri că, în cazul în care partidul nu îl va susţine pentru această funcţie, va lăsa PSD-ul în spate şi va candida ca independent. Potrivit unor surse din partid, joi seară, într-o întâlnire de taină, o delegaţie condusă chiar de Mircea Geoană a încercat în zadar să-l convingă pe Oprescu să nu facă acest pas.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close