Antena 3 CNN Politică Cristian Ţopescu, protest în trening: "Există o singură criză, criza orelor de sport" (VIDEO)

Cristian Ţopescu, protest în trening: "Există o singură criză, criza orelor de sport" (VIDEO)

Cristian Ţopescu, protest în trening: "Există o singură criză, criza orelor de sport" (VIDEO)
Sursa foto: Cristian Topescu
31 Mar 2009   •   12:08

Scandalul orelor de sport reduse de Ministerul Educaţiei s-a mutat din curtea şcolii pe holurile Parlamentui. Senatorul Cristian Ţopescu a protestat, luni, într-un mod inedit pentru un ales al ţării. Pentru o zi, cunoscutul comentator a fost un parlamentar gata pentru o ora de sport.

Senatorul liberal a renunţat la costum în favoarea echipamentului sportiv, pentru a atrage atenţia asupra pericolului pe care l-ar reprezenta eliminarea orelor de sport din programa şcolară. În plus, acesta a purtat un tricou pe care era imprimat textul: "Există o singură criză, criza orelor de sport".

Cristian Ţopescu a ţinut să precizeze că declaraţia politică vizuală nu este o ironie, ci o realitate.

Senatorul a încercat în acest fel să câştige adepţi printre colegi pentru susţinerea cauzei Sportului în şcoli.

"Dispoziţia privind reducerea orelor de sport este, poate mă exprim puţin cam dur, un atentat la sănătatea fizică a naţiunii. Sunt foarte mulţi copii obezi care abia se mai mişcă pentru că dispar orele de sport din programele şcolare", le-a declarat Ţopescu colegilor săi parlamentari.

Primii care au protestat faţă de renunţarea la orele de sport au fost chiar liceenii.

Chiar dacă în programa şcolară a mai rămas doar o oră de sport obligatorie, directorii liceelor susţin însă poziţia Ministerului Educaţiei. Mai mult, au găsit forme prin care să suplinească orele de educaţie fizică.

Pentru a reduce programul elevilor, Ministerul Educaţiei a redus numărul de ore de la anumite materii, cele mai afectate fiind Educaţia Fizică şi Limbile Străine.



Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close