Antena 3 CNN Politică Cristoiu aruncă bomba: Lovitura năucitoare pusă la cale de Klaus Iohannis în aceste zile

Cristoiu aruncă bomba: Lovitura năucitoare pusă la cale de Klaus Iohannis în aceste zile

Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Iohannis a atacat joi PSD nu pentru a-i provoca pe social-democraţi să depună moţiune de cenzură pentru a-l scăpa de premierul Ludovic Orban, ci pentru că este cea mai simplă soluție pentru a rămâne în scaunul comod de la cotroceni.

Cristoiu aruncă bomba: Lovitura năucitoare pusă la cale de Klaus Iohannis în aceste zile
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    31 Iul 2020   •   17:00

"Nici un preşedinte postdecembrist n-a coborît însă atît de jos funcţia, pentru a fi un chibiţ electoral al partidului său, precum Klaus Iohannis. Toţi ceilalţi preşedinţi au atacat partidele adversare. Da, dar ei au tras de urechi şi partidele proprii. Cînd Guvernele acestor partide au luat-o razna, preşedinţii le-au criticat în public. Mult mai important, preşedinţii respectivi şi-au asumat proiecte de ţară la îndeplinirea cărora a chemat să se angajeze toate forţele politice.

În postdecembrism, Klaus Iohannis e singurul preşedinte care şi-a consacrat întreaga viaţă şi activitate atacării unui partid adversar al partidului său. Cînd a venit un Guvern de-al Lui – Tehnocrat, în 2016, PNL-ist din 2019, Klaus Iohannis nu numai că n-a avut o virgulă de reproşat, dar mai mult, s-a afirmat drept sluga cu vorba a Guvernului alcătuit de partidul respectiv.

"Klaus Iohannis a atacat PSD mai violent decât PNL"

Timp de cinci ani, în primul mandat, Klaus Iohannis n-a făcut nimic. Dar nimic, nimic, nimic. S-a mulţumit să atace PSD. Mulţi au spus c-a fost constrîns la asta de majoritatea PSD-istă de după 2016, deşi anti-PSD a fost şi pe vremea lui Victor Ponta. N-a avut nici un proiect. România educată a fost doar un anunţ. Între timp a uitat de el şi Klaus Iohannis. S-a crezut că Proiectul va fi în al doilea mandat. De aceea, toată lumea a aşteptat cel de-al doilea tur. Spre stupoarea tuturora, în Discursul învingătorului Klaus Iohannis a anunţat drept Proiect al celui de-al doilea mandat Lupta împotriva PSD. Deşi printr-o Operaţiune a Sistemului a ajuns la Guvernare PNL, Klaus Iohannis n-a încetat să atace PSD. Culmea, nu de puţine ori, mai violent chiar decît PNL.

Discursul halucinant din 30 iulie 2020, prin care a acuzat PSD că a pus la cale o tărăgănare a Legii în Parlament pentru a provoca morţi şi infectaţi numai şi numai pentru a micşora măreţele victorii ale Guvernului pe ogoarele Pandemiei, e un exemplu perfect de josnicie electorală a Preşedintelui, văzut de Constituţie ca fiind deasupra partidelor.

Pe de-o parte, Klaus Iohannis a atacat un partid adversar al PNL. Pe de alta, a elogiat Guvernul PNL. Nici măcar Ludovic Orban n-a îndrăznit să acuze PSD de crimă în masă.

Şi nici măcar purtătorul de cuvînt al Guvernului n-a atins culmile de slujire cu vorba a Guvernului precum preşedintele ţării. S-au lansat multe explicaţii ale intervenţiei lui Klaus Iohannis, toate plecînd de la premisa falsă că preşedintele pune la cale lovituri politice grozave.

Cum ar vrea Iohannis să scape de Ludovic Orban

Una dintre acestea îi atribuie lui Klaus Iohannis intenţia de a-l da jos pe Ludovic Orban prin Moţiunea de cenzură depusă de PSD.

Prin acuzaţiile aduse PSD de partid al crimei în masă, Klaus Iohannis ar fi vrut să incite PSD să depună Moţiune de cenzură.

Care Moţiune l-ar scăpa de Ludovic Orban.

Lansate de jurnalişti altfel inteligenţi, astfel de scenarii nu ţin cont de uriaşa, incredibila comoditate a lui Klaus Iohannis. Şi a concepe un asemenea scenariu presupune bătaie de cap, d-apoi să-l mai şi pui în aplicare. Îşi imaginează cineva un Klaus Iohannis făcînd efortul de a se lupta cu preşedintele PNL Ludovic Orban, cel care stăpîneşte PNL cu o mînă de fier? Pe cine să pună Klaus Iohannis în locul celui care ar rămîne preşedintele PNL fără a risca să-şi ridice partidul în cap?

Nici vorba - după părerea mea- de vreun scenariu.

Confruntat cu o revenire a Pandemiei, din cauza administrării catastrofale de către Guvern, Klaus Iohannis a apelat la soluţia cea mai simplă pentru el, soluţia care-i asigură tihna de lux de la Cotroceni:

Atacarea PSD.

O soluţie ideală dacă ne gîndim că din partea PSD nu-l pîndeşte nici o bătăie de cap”, afirmă Ion Cristoiu.

Textul integral, pe cristoiublog.ro:

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close