Antena 3 Politică CTP, despre demiterea ministrului Sănătății: "Toate greșelile lui Vlad Voiculescu sunt de politican prost"

CTP, despre demiterea ministrului Sănătății: "Toate greșelile lui Vlad Voiculescu sunt de politican prost"

de Milena Niță    |    14 Apr 2021   •   16:18
CTP, despre demiterea ministrului Sănătății: "Toate greșelile lui Vlad Voiculescu sunt de politican prost"
Sursa foto: Agerpres

Gazetarul Cristian Tudor Popescu crede că este normală demiterea lui Vlad Voiculescu, din cauza deciziilor luate fără înștiințarea premierului Florin Cîțu, şi spune că este o mare diferenţă între el ca activist social și în calitate de politician în fruntea Ministerului Sănătăţii.

"Pentru mine, evoluția lui Vlad Voiculescu în calitate de ministru al Sănătății a fost una dintre cele mai neplăcute surprize de când observ viața politică, guvernamentală din România de 30 de ani încoace. 

Din primul moment, domnul Voiculescu a avut un comportament nu de activist umanist, așa cum a fost înainte de a fi ministru - a fost un om care s-a ocupat îndeaproape de cei aflați în suferință, de copiii bolnavi și a făcut niște lucruri bune în direcția asta. Nu s-a comportat și nu a greșit ca un activist al societății civile. Pentru că, dacă s-ar fi întâmplat asta, aș fi înțeles: da, a venit cu niște lucruri, cu idealisme, cu utopii umanitare și s-a ciocnit de sistem, de politică, de diversele operațiuni de culise, de putreziciunea sistemului și atunci a greșit. Nu. 

Tudor Popescu: Toate greșelile lui Vlad Voiculescu, nu puține, sunt de politician prost

Spre surprinderea mea, toate greșelile lui Vlad Voiculescu - și nu au fost deloc puține - sunt greșeli de politician prost. Nu știu cum a fost posibil ca peste noapte să se transforme domnul Vlad Voiculescu dintr-un activist umanist bun într-un politican prost. Au fost încercări de a lua prim-planul ca imagine, prin hărțuieli, mici încăierări de imagine cu partenerii de coaliție", a spus jurnalistul CTP, potrivit digi24.ro.

Gazetarul a explicat şi la ce s-a referit prin politican prost: "Prost înseamnă o persoană incapabilă să aprecieze exact consecințele acțiunilor sale. (...) 

Dl. Voiculescu nu a gândit consecințele propriilor sale acțiuni. Nu l-am văzut niciun moment ducându-se spre lucruri fundamentale, spre funcționarea sistemului medical".

CTP: Cîțu nu putea accepta așa ceva. Dacă accepta, trebuia să plece el

Cât priveşte mişcarea care a dus la revocarea sa, CTP adaugă Florin Cîțu nu avea cum să accepte gesturile lui Vlad Voiculescu și ale secretarului de stat Andreea Moldovan, cu referire la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de modificare a condițiilor de carantinare, fără anunțarea guvernului și a premierului.

"Acest document a fost aruncat, a ajuns în Monitorul Oficial fără să existe o comunicare și fără să știe de el premierul. Așa ceva nu poate fi acceptat. 

Adică domnul Florin Cîțu, dacă ar accepta așa ceva, ar trebui să plece el din funcție, însemnă că nu e premier, din moment ce astfel de documente pot să ajungă în Monitorul Oficial (...) fără ca dânsul să știe - nu se poate accepta așa ceva. Și nu știu cum pot justifica domnii Barna și cei de la USR un asemenea gest", a afirmat CTP. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Mihai Gâdea: "Ordinul emis de secretarul de stat Andreea Moldovan bagă Capitala în carantină" | Oraşele mari, vizate şi ele de carantinare

Capitala României trebuia să fie, deja, în carantină, conform unui document conceput de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, şi care a fost dezbătut, marţi, la Sinteza Zilei.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților, dacă au minimum 70 de puncte.

Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Aceste noi reguli de carantinare au fost publicate în Monitorul Oficial, într-un ordin semnat de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan

Premierul Florin Cîțu nu și-a dat acordul pentru ordinul criteriilor privind carantinarea

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID şi rata de incidență. Potrivit unor surse, premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pentru acest ordin.

Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial şi prezentat în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" realizată de Mihai Gâdea la Antena 3. 

Potrivit acestui ordin s-au introdus noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Andreea Moldovan, întrebată dacă premierul ştie de ordinul cu noile criterii de carantinare: N-am vorbit personal cu dânsul

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu Vlad Voiculescu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close